Deschidem anul 2015 cu o nouă generaţie de 2 000 de adolescenţi GROWzavi

1

Peste 2 000 de participanți provenind din 150 de licee din România își încep anul alături de 40 de traineri internaționali în cea de-a 13-a ediție a programului național de dezvoltare personală GROW, implementat de Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC România.

Această ediție GROW marchează începutul unui nou ciclu de 4 ani în programul de dezvoltare personală, având drept scop creșterea calității educației în România. Programul GROW promovează conceptul de Practice, Learn, Step Up, fiind un program inovativ de educație non-formală  construit pe un curriculum de 4 ani, cu scopul de a oferi tinerilor, pe toată perioada liceului, un conținut educațional complementar activităților școlare.

grow

La finalul primului ciclu de GROW (4 ani), programul numără peste 11 400 de absolvenți, în cele 12 ediţii organizate până acum, ajungând în peste 38 de oraşe din România, ce însumează 403 licee înscrise în program şi peste 420 de traineri internaţionali care au desfăşurat aproximativ 30 600 de ore de educație non-formală destinate adolescenților români.

”Pentru mine, GROW a însemnat mai mult decât aş fi crezut iniţial. A fost prima dată când am participat la proiect, iar după această experienţă GROWzavă sunt sigură că voi participa şi anul viitor! Fiind introvertită, nu mi-aş fi imaginat că mă voi simţi atât de bine. Mi-a plăcut la nebunie să interacţionez cu oameni din diferite culturi, să învăţ atâtea de la ei şi să ne şi distrăm împreună. Fiecare sesiune a avut o parte interesantă, iar unele dintre ele m-au ajutat să găsesc răspunsul la întrebări care mă frământau, dar şi să mă gândesc la alte aspecte şi să văd lucrurile dintr-o perspectivă diferită. GROW m-a învăţat să fiu mai spontană, mai deschisă şi mai optimistă, aşa că am devenit o persoană mai veselă şi mai bună. Sunt foarte recunoscătoare că am cunoscut nişte oameni minunaţi şi sper să păstrăm legătura şi pe viitor!”

Nadine El-Shaer, participant GROW

În 2015, cursurile adresate elevilor din clasele 0.9 și 1.0 urmează să fie susținute în 12 orașe din România: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Galați, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Timișoara, Târgu-Mureș și Râmnicu-Vâlcea în perioada 24 ianuarie – 8 martie 2015, urmând să educe tinerii într-un mediu intercultural, alături de 40 de traineri internaționali ce provin din țări precum: Brazilia, Malaysia, Indonezia, Grecia, Nigeria, Taiwan, Egipt, China, Ucraina, Argentina și Italia. Cele 12 ateliere, de dezvoltare personală, incluse în GROW vor îmbunătăți pe lângă competențele de limba engleză ale adolescenților și abilitățile acestora de prezentare, planificare a timpului, planificare a bugetului personal, organizarea unui eveniment și informații despre valorile personale.

grow 2

“Uneori, în viaţă trăieşti experienţe care nu pot fi descrise în cuvinte, pentru că ele nu sunt de ajuns. GROW a fost o astfel de experienţă pentru mine, una dintre cele mai frumoase din viaţa mea. Totul, de la training-urile la care am participat până la ceremonia de închidere, a fost unic, educativ şi m-a impulsionat să cresc. Dacă ar trebui să găsesc totuşi un singur cuvânt pentru a descrie acest proiect pe scurt, aş zice doar atât: GROWzav.”

Elena, Grecia, trainer GROW

grow logoPentru detalii vizitați site-ul proiectului GROW www.growedu.ro sau pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/growedu.ro.

Proiectul GROW este susţinut de Ministerului Educației Naționale, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Biroul de Informare al Parlamentul European în România, BRD- Groupe Société Générale, Accenture, Cetelem, Coca-Cola Hellenic și Kaufland.

####

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 110 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine.

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăți bazate pe valori prin educație inovativă. Punem sub semnul întrebării granițele educației tradiționale și creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informații de valoare, experiențe de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internațională, cu scopul de a crește responsabilitatea personală și controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

Un comentariu

Comentează