Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Delegatia de sportivi Special Olympics Romania participa la Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics de la Los Angeles

0

Lotul României Special Olympics se află pe ultima sută de metri cu programul de antrenamente pentru participarea la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2015, cel mai important eveniment sportiv pentru copiii cu dizabilităţi intelectuale din lume.

Evenimentul are loc între 25 iulie şi 2 august în Los Angeles, SUA. Echipa României va participa cu 29 de sportivi care vor concura la înot, gimnastică artistică, bocce, tenis de masă, fotbal unificat și atletism.

Sportivii Special Olympics se simt foarte pregătiţi pentru una dintre cele mai ample competiţii sportive de gen din lume.

„Echipa Special Olympics este formată din tineri ambiţioşi şi extrem de muncitori, cu poveşti de viaţă impresionante şi care au demonstrat tuturor că dizabilitățile nu sunt o piedică atunci când îţi doreşti cu adevărat să obţii rezultate importante. În același timp, sprijinul comunității este de neprețuit“, declară dl. Cristian Ispas, Director Special Olympics România.

special olympics romaniaAstfel, poveştile de viaţă ale tinerilor din Lotul Special Olympics stau mărturie pentru strădania lor de a-şi depăşi condiţia, de a înfrunta şi de a învinge prejudecăţile societăţii legate de persoanele născute cu diverse forme de dizabilităţi. Unul dintre exemplele emoţionante în acest sens este cazul atletului Stelian Jerlaianu, un tânăr de 27 de ani, sportiv Special Olympics cu experiență în competiții internaționale şi peste 100 de medalii câştigate. Deşi nu a făcut sport de mic, Stelian a fost selectat de SOR chiar din sala de sport a Școlii Speciale pe care o urma, pentru a face parte din lotul de baschet Special Olympics. Cu toate că nu pusese mâna pe mingea de baschet până atunci, la primul test sportiv, Stelian a marcat un coş din prima încercare, de la trei metri distanţă şi de atunci tânărul a început o nouă viaţă, presărată cu visuri ambiţioase, premii numeroase şi noi prieteni. În plus, acum se simte mai sigur pe el şi îi este încă greu să accepte atunci când urcă doar pe locul doi sau trei la finalul unei competiţii. Stelian practică mai multe sporturi, dar are rezultate excelente la fotbal şi gimnastică artistică şi deşi a învăţat să înoate în urmă cu doar patru ani, a reuşit deja să obţină locul doi la înot şi locul trei la traseu aplicativ cu ocazia ultimelor Jocuri Naționale Special Olympics, la Tîrgu Mureș. Tânărul sportiv Special Olympics se antrenează de trei ori pe săptămână cu echipa unificată de fotbal şi, împreună cu ceilalţi atleţi va reprezenta România la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2015. Stelian s-a pregătit cu pasiune pentru competiţia de la Los Angeles şi promite ca alături de colegii lui să obţină cele mai bune rezultate.

Cea mai importantă victorie a lor este încercarea de ași depăși limitele și lupta pentru un ţel frumos în cadrul unor competiţii sportive internaționale de renume. Succesul lor se obține întodeauna în echipă, prin urmare aș dori să mulțumesc tuturor celor care sunt alături de noi, celor care ne susțin cauza și duc mai departe mesajul nostru”, adaugă dl. Cristian Ispas.

Herbalife sprijină cauza Special Olympics în Romania și la nivel mondial

În luna mai, Comitetul Organizatoric al Jocurilor Olimpice Speciale 2015 și Herbalife, companie internațională din domeniul nutriției, au anunțat un parteneriat care contribuie la acoperirea nevoilor nutriționale ale celor 7000 de atleți și 3000 de antrenori sosiți din 177 de țări, pe parcursul celor 9 zile petrecute la Los Angeles pentru Jocuri, în perioada 25 iulie – 2 august 2015.

Mai mult, pentru că este alături de sportul românesc și susține tinerii cu dizabilități să se reintegreze în societate prin sport,  Herbalife România se alătură efortului Fundaţiei Special Olympics Romania și donează peste 25.000 lei pentru a susține lotul sportiv care va pleca la Los Angeles în iulie 2015.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.