Declarație a Coaliției pentru Ambiții Sporite

0

Către: Șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană, Miniștrii Mediului și Schimbărilor Climatice, Comisia Europeană și Parlamentul European

Momentul și voința politică la care am fost martori la Summit-ul privind schimbările climatice de la Paris au fost cu adevărat remarcabile. Datorită în mare parte leadershipului european intreaga lume a adoptat primul acord global ce produce efecte juridice, care vor crea un cadru internațional de acțiune climatică post 2020.

La Paris, țările au convenit să mențină creșterea temperaturii medii globale mult sub limita de 2 ° C faţă de nivelul pre-industrial şi să înteţească eforturile pentru a limita creșterea temperaturii chiar la 1,5 ° C faţă de nivelurile pre-industriale, precum și de a reduce nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră până la 0 în a doua parte a acestui secol.

Întreprinzătorii, orașele, regiunile, sindicatele, grupurile societății civile precum și alte părți interesate au demonstrat că sunt pregătiți să joace un rolul în susținerea obiectivelor acordului de la Paris. Peste 1200 de părți interesate au semnat „Angajamentul de acțiune, Paris”, promițând să acționeze pentru a se asigura că obiectivul stabilit în acordul de la Paris este îndeplinit.

Cu toate acestea, angajamentul nostru de a acționa nu va fi suficient, fără o dovadă din partea liderilor europeni că vor continua cu aceeași voință politică care a fost esențială la Paris și pentru a transforma rezultatele de la Paris în realitate.

Ceea ce trebuie să avem acum în vedere este dezvoltarea unui cadru solid de politică europeană, ceea ce va permite UE să devină o economie cu 0 emisii de carbon. Avem nevoie de o Europă care să stimuleze investițiile pe termen lung în domeniul tehnologiilor cu emisii reduse de carbon, în special eficiența energetică și energia regenerabilă, precum și în agricultura durabilă, protejarea și restaurarea ecosistemelor noastre.

Avem nevoie ca Europa să dezvolte o piață europeană inovatoare, care va permite tuturor liderilor, cetățenilor și muncitorilor europeni să beneficieze de locuri de muncă de bună calitate, o creștere economică durabilă, îmbunătățirea competitivității și o mai bună sănătate publică, asigurând în același timp o tranziție corectă pentru forța de muncă.
De asemenea, avem nevoie ca Europa să continue să dovedească leadership internațional prin asigurarea unei ratificări rapide a acordului de la Paris și să colaboreze cu alte țări pentru a-și îndeplini obiectivele Acordului de la Paris.

2016 este un an critic pentru punerea în aplicare a Acordului de la Paris, precum și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă prin dezvoltarea legislației UE, care va aduce la viață pachetul UE 2030 privind clima și energia. Există un risc real ca nivelul actual de ambiție a legislației care este pusă pe masa negocierilor să afecteze șansele Europei de a atinge obiectivele Acordului de la Paris.

Agenda legislativă 2030 a Europei riscă să rămână blocată într-o treaptă de ambiție inferioară.

Prin urmare, solicităm liderilor europeni:

• Asigurați-vă că ambiția Europei este în concordanță cu Acordul de la Paris și că avem o cale clară stabilită pentru 2050, care se află la capătul superior al intervalului 80-95% reduceri de emisii de gaze cu efect de seră.

• Oferiți garanții că țintele de reducere pentru anii 2030 și 2050 sunt în conformitate cu știința, cu obiectivele de sub 2 grade și de sub 1,5 grade pe termen lung, ce stau la baza obiectivului de reduceri de emisii UE 2020. Acest lucru va da tonul pentru ca 2018, sa devina primul inventar de emisii de gaze cu efect de seră la nivel mondial.

• Abordarea obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu „cel puțin” 40% mai puţin până in anul 2030 (luând în considerare progresul actual). Acest lucru va consolida strategia UE către o economie cu emisii reduse de carbon, în cazul în care sunt susținute de obiective și măsuri obligatorii coerente și pentru a sprijini implementarea tehnologiilor cu emisii reduse de carbon în special în materie de eficiență energetică și energie regenerabilă.

• Asigurați-vă că legislația viitoare privind clima și energia este în concordanță cu crearea unei Europe în creștere economică, cu emisii reduse de carbon, durabilă, echitabilă social și rezilientă climatic. Aceasta include toată legislația relevantă a UE cu privire la sistemul UE de comercializare a cotelor de emisii, emisiile provenite de la clădiri, transporturi, agricultură și silvicultură, energia din surse regenerabile, eficiența energetică și bugetul UE. Acest lucru ar trebui să includă clauze de revizuire în toate propunerile legislative care să permită punerea în aplicare imediată a oricărei creșteri globale a țintei 2030 pentru a se evita blocarea într-o ambiție inferioară.

• Cooperea strânsă cu întreprinderi, orașe, regiuni, investitori, grupuri ale societății civile și ale sindicatelor care și-au demonstrat angajamentul de a transforma Acordul de la Paris în realitate.
Ca organizații importante din Europa, facem apel la dumneavoastră să continuați să aratați capacitățile de lideri care au fost atât de importante în conducerea Coaliției pentru o Ambiție Ridicată la COP21.

Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu dumneavoastră pentru a ne asigura că contribuțiile Uniunii Europene la Acordul de la Paris sunt puse în mișcare în așa fel încât acesta ne va ajuta să planificăm, să investim în mod corespunzător și în mod colectiv, să punem UE pe calea cea bună, în scopul de a face trecerea la o economie cu emisii reduse de carbon şi rezilientă la schimbările climatice.

Semnatari:

Águas de Portugal
ACT Alliance EU
Anglian Water
Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen
British Energy Efficiency Federation
BT
Carbon Market Watch
CARE International
CDP
Centre for Transport And Environment (CDE) Czech Republic
Change Partnership
Climate Action Network (CAN) Europe
Climate Alliance of European Cities with Indigenous Rainforest Peoples
Dong Energy
Doosan Babcock
DSM
Entidad Nacional de Auditores y Certificadores Energéticos (ENACE)
E.ON SE
EuroACE
Euroheat & Power
European Alliance to Save Energy (EU-ASE)
European Copper Institute
European Council for an Energy Efficient Economy (ECEEE)
European Environmental Bureau (EEB)
European Geothermal Energy Council (EGEC)
European Industrial Insulation Foundation (EIIF)
European Insulation Manufacturers Association (Eurima)
European Solar Thermal Industry Federation (ESTIF)
European Trade Union Confederation (ETUC)
E3G
Ferrovial
GEN Europe
Gorenje Surovina d.o.o
Greenpeace
Health And Environment Alliance (HEAL)
Health Care Without Harm Europe
Heathrow
Iberdrola
IEA DSM Task 24
Inter-Environnement Wallonie (IEW)
Interface
International Union for the Conservation of Nature (IUCN)
Kingfisher
Klima-Allianz Deutschland
Koalicja Klimatyczna Poland
Legambiente Italy
Milieudefensie Nederland
Mouvement Ecologique Luxembourg
National Energy Conservation Agency (NAPE) Poland
Nature Friends International (NFI)
Philips
Plan B za Slovenijo – network of non-governmental organisations for sustainable development
Quercus Portugal
Reseau Action Climat (RAC) France
Rockwool
Sandbag
SEO Birdlife Spain
Skanska
Sky
Stora Enso
Sustainable Development Initiatives (DVI) Lithuania
Terra Mileniul III Romania
The B Team
The Danish 92 Group
The Prince of Wales’s Corporate Leaders Group
Transport & Environment (T&E)
Unilever
WWF
Zero – Associacao Sistema Terrestre Sustentavel Portugal
11.11.11 Vlaanderen
3M
1

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.