Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De Ziua Prematurității, Dorna și Salvați Copiii anunță donații către încă 10 maternități din țară, în cadrul campaniei Grijă pentru copii – Job de o secundă

0

București, 19 noiembrie 2018 – Cu ocazia Zilei Mondiale a Prematurității, Dorna și Salvați Copiii au anunțat dotarea, pe parcursul anului 2018, a 10 maternități din România cu echipamente de specialitate necesare îngrijirii medicale a copiiilor născuți prematur. Donațiile, realizate ca parte a campaniei Grijă pentru copii „Job de o secundă”, au fost în valoare de 100.000 de euro.

De la data lansării campaniei Grijă pentru copii și până în prezent, Dorna și Salvați Copiii au dotat 60 de maternități din țară cu 86 de echipamente medicale de specialitate pentru îngrijirea nou-născuților prematur, în valoare aproximativă de 700.000 de euro.

Provocarea „Job de o secundă”, parte a campaniei de responsabilitate socială Grijă pentru copii, demarată încă din anul 2013 de Dorna și Salvați Copiii, a pornit de la faptul că, pentru majoritatea dintre noi, o secundă, luată separat, nu înseamnă foarte mult, însă, pentru copiii născuți prematur, ea poate însemna totul. Astfel, în debutul campaniei, Dorna și-a îndemnat consumatorii să își ia un job de o secundă și să ofere o clipă din timpul lor copiilor născuți prematur.

Peste 578.000 de oameni s-au implicat în campanie și și-au luat un job de o secundă, arătându-și astfel, susținerea pentru lupta pentru viață a bebelușilor născuți înainte de termen.

Le mulțumim tuturor celor care și-au luat un job de o secundă. Peste jumătate de milion de oameni și-au arătat suportul pentru cauză, iar acest lucru nu face decât să ne arate că suntem pe drumul cel bun. Nicio secundă nu a fost irosită! Sperăm că toată susținerea lor, alături de noile echipamente medicale de specialitate pe care Dorna le-a donat către maternitățile din țară anul acesta, să contribuie la obiectivul nostru comun: acela de a ajuta bebelușii născuți prematur să primească îngrijirea și atenția de care au nevoie”, spune Daria Gonța, Senior Brand Manager, Coca-Cola România.

În urma campaniei din acest an, „Job de o secundă”, Dorna și Salvați Copiii au donat echipamente în valoare de 100.000 de euro, către 10 spitale din țară, care aveau nevoie de ele: Spitalul Județean Oradea, Spitalul Județean de Urgență Brăila, Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon din București, Spitalul Județean Călărași, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe, Spitalul Municipal Petroșani, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Spitalul Municipal Fălticeni și Spitalul Municipal de Urgență Bârlad.

Maternitățile din cadrul acestor spitale au beneficiat de dispozitive medicale precum incubatoare de terapie intensivă, incubatoare deschise cu modul de resucitare, incubatoare închise și mese radiante.

Nașterea prematură rămâne cea mai importantă cauză a mortalității copiilor cu vârsta de până în 5 ani, determinând mai mult de un milion de decese anual, la nivel mondial. Mai mult de o jumătate dintre acești bebeluși ar putea fi salvați cu ajutorul echipamentelor medicale performante, precum cele pe care Dorna, împreună cu Salvați Copiii, le donează anual maternităților din România. De Ziua Prematurității, Salvații Copiii vrea să le amintească oamenilor că putem combate această statistică sumbră, implicându-ne în astfel de campanii”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Campania „Grijă pentru copii” a fost lansată de Dorna și Salvați Copiii în anul 2013, în scopul susținerii unor programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuților prematur. Lista completă a maternităților dotate în cadrul campaniei este disponibilă pe site-ul dorna.ro: http://www.dorna.ro/ro/grija-pentru-copii/maternitati.

Despre Dorna și copiii născuți prematur

În România, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătății în 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC) ‘Alfred Rusescu’, unul din zece copii se naște prematur, având nevoie de atenție specială chiar din prima oră de viață.

Nașterea înainte de termen îi lasă bebelușului mai puțin timp pentru dezvoltarea și maturizarea intrauterină, printre consecințe numărându-se greutatea scăzută la naștere și riscul crescut de apariție a afecțiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Apa reprezintă 79% din corpul unui bebeluș, ajută la digestie, la absorbția alimentelor, reglează temperatura corpului și circulația sângelui, transportă nutrienții și oxigenul către celule și elimină toxinele. Apa este al doilea element vital după oxigen, iar hidratarea corespunzătoare reprezintă o condiție de bază pentru menținerea sănătății organismului.

Dorna Izvorul Alb este recomandată atât în alimentația zilnică a femeilor însărcinate, cât și a proaspetelor mămici care alăptează, datorită conținutului scăzut de sodiu. În plus, este ideală pentru pregătirea hranei bebelușilor și hidratarea lor zilnică.

Despre Compania Coca-Cola

Coca-Cola este o companie pentru toți, care oferă consumatorilor din peste 200 de țări mai mult de 500 de mărci de băuturi răcoritoare. Alături de mărcile Coca-Cola, portofoliul nostru include câteva dintre cele mai valoroase mărci la nivel global, precum băuturile pe bază de plante AdeZ, ceaiul verde Ayataka, apele Dasani, sucurile și nectarurile Del Valle, Fanta, cafeaua Georgia, ceaiurile și cafelele Gold Peak, Honest Tea, smoothie-urile și sucurile innocent, sucurile Minute Maid, băuturile pentru sportivi Powerade, sucurile Simply, smartwater, Sprite, vitaminwater și apa de cocos Zico. Ne adaptăm în mod constant portofoliul, începând cu reducerea zahărului din băuturile noastre, până la dezvoltarea unor produse noi, inovatoare. Totodată, lucrăm pentru a ne reduce impactul asupra mediului prin reaprovizionarea cu apă a surselor noastre și prin promovarea reciclării. Împreună cu partenerii noștri de îmbuteliere, avem peste 700.000 de angajați, oferind oportunități economice comunităților locale din întreaga lume.

În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor către consumatori. Pe plan local, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său, Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România. Conform studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România”, realizat pe baza datelor financiare din 2015, prezenţa acestui sistem pe piaţa locală generează o valoare adăugată de 448 milioane de euro, echivalentul a 0,3% din PIB.

Pentru mai multe informaţii legate de companie vă rugăm să vizitaţi site-ul www.coca-colacompany.com și să ne urmăriți pe Twitter, Instagram, Facebook și LinkedIn.

Despre Organizatia Salvati Copiii

Până acum, datorită investițiilor făcute de Salvați Copiii România în 88 de maternități, cu 515 echipamente performante în valoare de 3.910.000 euro, 42.000 de nou-născuți au primit o șansă la viață, pentru că au primit asistență medicală adecvată.

Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenției Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României.

Salvați Copiii adoptă o poziție independentă în raport cu acțiunile și măsurile instituțiilor, recunoscând că implementarea legislației și a politicilor publice în materia drepturilor copiilor nu poate ignora strânsa colaborare dintre autorități, familie, copii și societatea în care fiecare actor implicat își acceptă responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic și viabil.

În calitate de membru al Save de Children International, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului și care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obține progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viața acestora. În cei 28 de ani de activitate, peste 1.750.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Pentru mai multe informații și acordare de sprijin, puteți accesa https://www.salvaticopiii.ro/implica-te/companii/directioneaza-20-din-impozitul-pe-profit.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.