Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei asupra Femeii, AVON lanseaza masca de protectie #SpeakOut, un produs social

0

DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ PENTRU ELIMINAREA VIOLENȚEI ASUPRA FEMEII, AVON LANSEAZĂ UN PRODUS SOCIAL: MASCA DE PROTECȚIE #SPEAKOUT

Lansarea produsului face parte din Campania Respectului, inițiativa AVON de combatere a abuzului domestic

Masca de protecție a fost special creată pentru a veni în sprijinul victimelor violenței domestice, și a inițiativei „Iubirea care bate la ochi”

În perioada ianuarie – septembrie 2020, în România s-au înregistrat peste 34,000 de cazuri de violență domestică

Pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Asupra Femeii, pe 25 noiembrie, AVON România lansează masca #SpeakOut, un produs social special creat pentru această ocazie, cu scopul de a susține victimele abuzului domestic. Profitul obținut în urma vânzării măștilor de protecție va fi donat integral către campania „Iubirea care bate la ochi”, inițiată împreună cu Asociația ZI de BINE și menită să vină în sprijinul victimelor violenței domestice. Lansarea produsului este parte din Campania Respectului, inițiativa AVON de combatere a abuzului domestic și de încurajare a publicului să rupă tăcerea în jurul violenței de gen.

VIOLENȚA DOMESTICĂ, O PROBLEMĂ LA NIVEL GLOBAL

Violența domestică continuă să facă victime în întreaga lume, în special pe fondul izolării impuse de pandemie. Îndemnul la curajul de a vorbi promovat de AVON vine ca urmare a faptului că cele mai recente restricții vor duce din nou la o multiplicare a cazurilor de abuz în familie, după ce acestea au înregistrat o creștere de 20% în timpul primei etape de restricții1.

În perioada ianuarie – septembrie 2020, în România s-au înregistrat peste 34,000 de cazuri de violență domestică2. Deși s-au emis aproximativ 6,500 de ordine de protecție, cu preponderență în zona urbană, 30% dintre acestea au fost încălcate de agresori.

Pentru a veni în sprijinul femeilor aflate în această situație, campania „Iubirea care bate la ochi” își propune să le ofere 1000 de dispozitive MINERVA, mascate în bijuterii, care le ajută pe victime să apeleze numărul 112 rapid dacă agresorul încalcă ordinul de protecție. Suma necesară pentru achiziția acestora este de 50.000 de euro, iar cei care doresc să ajute pot face o donație în valoare de 2 euro printr-un SMS cu textul SUS la numărul 8845.

În prima etapă a campaniei, AVON dublează primele 15.000 de sms–uri strânse de la donatori în luna noiembrie. Mai mult, lansarea măștii de protecție #SpeakOut este un alt pas în continuarea campaniei lansate alături de Asociația Zi de BINE. Masca de protecție poate fi comandată de pe site-ul www.avon.ro, la prețul de 14,99 RON. Tot profitul va fi donat Asociației Zi de BINE.

Ana Nicolae, Brand Communications and Advertising Manager AVON SEE, declară: „Prin Campania Respectului, ne-am luat angajamentul de a fi alături de femeile din România în momentele fericite, dar mai ales în momentele dificile. Într-un an în care abuzul este o prezenţă constantă pe agenda publică, ne dorim să dăm o voce puternică şi victimelor lui, iar alături de Asociaţia Zi de BINE facem un prim pas pentru a le ajuta să se simtă măcar puțin mai în siguranţă”.

Prin Campania Respectului, Avon luptă împotriva violenței domestice de peste 12 ani, timp în care 500.000$ au fost donați până acum pentru modernizarea a 9 centre de adăpost, proiecte educaționale pentru tineri, 9 burse pentru materiale jurnalistice de amploare și 5 campanii de informare.

Despre Avon

De 130 de ani, Avon reprezintă femeile, oferind produse inovatoare de înaltă calitate, care sunt vândute în primul rând femeilor, prin intermediul femeilor. Milioane de reprezentanți independenți de vânzări din întreaga lume comercializează branduri iconice Avon precum Avon Color și ANEW prin intermediul rețelelor lor sociale, construind propriile lor afaceri de frumusețe, full-time sau part-time. Avon oferă încredere femeilor, sprijină spiritul antreprenorial și bunăstarea și a donat peste 1 miliard de dolari cauzelor femeilor prin Avon și Fundația Avon. Aflați mai multe despre Avon și produsele sale pe www.avonworldwide.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.