De Ziua Internaţională a Voluntarilor, la Habitat se sărbătoreşte

0

 

Luni, 5 decembrie 2011, cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor, Habitat for Humanity Cluj (HFH Cluj) îşi sărbătoreşte voluntarii. În semn de recunoaştere pentru efortul şi implicarea acestora în îndeplinirea misiunii  asociaţiei, membrii echipei HFH Cluj au lansat o invitaţie către toţi voluntarii locali, la o seară de voie bună şi surprize. Activităţile vor începe la sediul asociaţiei, de pe strada Emil Racoviţă nr. 3/2, şi vor continua în Janis Club.

Habitat îşi aşteaptă cu mândrie voluntarii, după un an plin de succese, la un 5 Decembrie cu: jocuri, concursuri, premii, o masă gătită de angajaţii asociaţiei, dar şi dans.

Habitat for Humanity Cluj se bazează pe implicarea voluntarilor în dezvoltarea unei comunităţi sigure şi sănătoase, demonstrând că orice ajutor produce o schimbare în comunitate. În anul 2011, 156 de familii clujene au fost sprijinite, prin programele de construcţie, renovare şi reabilitare, datorită contribuţiei a 274 de voluntari corporatişti şi internaţionali care au depus peste 7.150 de ore de voluntariat. Acestora li se adaugă activitatea voluntarilor locali, care au fost alături de echipa HFH Cluj în campaniile desfăşurate pe parcursul anului, la birou, sprijinind activităţile administrative, sau pe şantier.

„Voluntariatul nu înseamnă doar muncă, ci şi mulţumire, bucurie, voie bună, iar voluntarii Habitat sărbătoresc după fiecare zi de muncă pe şantier, când văd rezultatele activităţii lor. Acum, de 5 Decembrie, este rândul nostru, al organizaţiilor, comunităţilor şi al societăţii,  să mulţumim acestor oameni atât de generoşi şi să punem un semn de exclamare asupra importanţei voluntariatului şi a impactului pe care acesta îl are asupra societăţii în care trăim.” a declarat Alexandra Tămăşan, Coordonator Voluntari Habitat for Humanity Cluj.

Asociaţia Habitat for Humanity Cluj mulţumeşte tuturor celor care au ales să se implice în construirea unei comunităţi mai bune şi care ajută, zi de zi, la îndeplinirea celui mai mare vis pe care îl poate avea o familie: o locuinţă simplă, decentă.

În 1985, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite declara 5 Decembrie o zi de celebrare anuală a acţiunii voluntare a oamenilor, comunităţilor şi guvernelor din întreaga lume. Ziua Internaţională a Voluntarilor (International Volunteer Day – IVD) este dedicată voluntarilor din toate categoriile sociale care muncesc în comunităţi de pe întreg globul.

 

Beneficiarii Habitat sunt familii harnice, muncitoare, dar care din cauza stării lor materiale mai precare, nu au acces la o altă modalitate de a beneficia de o locuinţă decentă. Aici intervine rolul Habitat for Humanity, alături de partenerii săi. Prin ratele fără profit, dar şi prin munca voluntară, familiile selectate ajută alte familii în nevoie, ceea ce face ca programul Habitat să fie un program inedit, prin care întreaga comunitate are de câştigat, creşte şi se dezvoltă împreună.

***

Habitat for Humanity construiește și renovează locuințe simple, decente și accesibile ca preț pentru și împreună cu familiile nevoiașe al căror viitor este afectat grav de condițiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donații și sponsorizări, iar construcția este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 1.700 de familii din România si 400.000 de familii din 100 de țări beneficiază de case construite prin programul Habitat. În jud. Cluj, 434 familii sunt asistate de Habitat for Humanity Cluj.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează