Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De Ziua Internaţională a Voluntarilor, la Habitat se sărbătoreşte

0

 

Luni, 5 decembrie 2011, cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor, Habitat for Humanity Cluj (HFH Cluj) îşi sărbătoreşte voluntarii. În semn de recunoaştere pentru efortul şi implicarea acestora în îndeplinirea misiunii  asociaţiei, membrii echipei HFH Cluj au lansat o invitaţie către toţi voluntarii locali, la o seară de voie bună şi surprize. Activităţile vor începe la sediul asociaţiei, de pe strada Emil Racoviţă nr. 3/2, şi vor continua în Janis Club.

Habitat îşi aşteaptă cu mândrie voluntarii, după un an plin de succese, la un 5 Decembrie cu: jocuri, concursuri, premii, o masă gătită de angajaţii asociaţiei, dar şi dans.

Habitat for Humanity Cluj se bazează pe implicarea voluntarilor în dezvoltarea unei comunităţi sigure şi sănătoase, demonstrând că orice ajutor produce o schimbare în comunitate. În anul 2011, 156 de familii clujene au fost sprijinite, prin programele de construcţie, renovare şi reabilitare, datorită contribuţiei a 274 de voluntari corporatişti şi internaţionali care au depus peste 7.150 de ore de voluntariat. Acestora li se adaugă activitatea voluntarilor locali, care au fost alături de echipa HFH Cluj în campaniile desfăşurate pe parcursul anului, la birou, sprijinind activităţile administrative, sau pe şantier.

„Voluntariatul nu înseamnă doar muncă, ci şi mulţumire, bucurie, voie bună, iar voluntarii Habitat sărbătoresc după fiecare zi de muncă pe şantier, când văd rezultatele activităţii lor. Acum, de 5 Decembrie, este rândul nostru, al organizaţiilor, comunităţilor şi al societăţii,  să mulţumim acestor oameni atât de generoşi şi să punem un semn de exclamare asupra importanţei voluntariatului şi a impactului pe care acesta îl are asupra societăţii în care trăim.” a declarat Alexandra Tămăşan, Coordonator Voluntari Habitat for Humanity Cluj.

Asociaţia Habitat for Humanity Cluj mulţumeşte tuturor celor care au ales să se implice în construirea unei comunităţi mai bune şi care ajută, zi de zi, la îndeplinirea celui mai mare vis pe care îl poate avea o familie: o locuinţă simplă, decentă.

În 1985, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite declara 5 Decembrie o zi de celebrare anuală a acţiunii voluntare a oamenilor, comunităţilor şi guvernelor din întreaga lume. Ziua Internaţională a Voluntarilor (International Volunteer Day – IVD) este dedicată voluntarilor din toate categoriile sociale care muncesc în comunităţi de pe întreg globul.

 

Beneficiarii Habitat sunt familii harnice, muncitoare, dar care din cauza stării lor materiale mai precare, nu au acces la o altă modalitate de a beneficia de o locuinţă decentă. Aici intervine rolul Habitat for Humanity, alături de partenerii săi. Prin ratele fără profit, dar şi prin munca voluntară, familiile selectate ajută alte familii în nevoie, ceea ce face ca programul Habitat să fie un program inedit, prin care întreaga comunitate are de câştigat, creşte şi se dezvoltă împreună.

***

Habitat for Humanity construiește și renovează locuințe simple, decente și accesibile ca preț pentru și împreună cu familiile nevoiașe al căror viitor este afectat grav de condițiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donații și sponsorizări, iar construcția este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 1.700 de familii din România si 400.000 de familii din 100 de țări beneficiază de case construite prin programul Habitat. În jud. Cluj, 434 familii sunt asistate de Habitat for Humanity Cluj.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.