Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De la Cotroceni, în școlile din România: Peste 1.000 de Ore de Programare vor fi parcurse în cadrul Hour of Code 2015

0

Lansat în România de Președintele Klaus Iohannis, proiectul educațional Hour of Code se desfășoară timp de o săptămână, între 7-13 decembrie, în toată țara

Pe 7 decembrie începe, în România și în peste 180 de țări din lume, Hour of Code (Ora de Programare) – cel mai mare eveniment de educație din istorie care-și propune să facă din programare un limbaj accesibil oricui și pune la dispoziție gratuit resursele necesare pentru oricine își dorește să programeze. În România proiectul a fost lansat anul acesta la Palatul Cotroceni, iar gazda evenimentului a fost Președintele Klaus Iohannis, care a făcut primii pași în programare alături de elevi.

Presedintele Klaus Iohannis da start Saptamanii de Programare_5

Timp de 7 zile, între 7 și 13 decembrie, în toată țara se vor susține Ore de Programare cu ajutorul tutorialelor online puse la dispoziție gratuit pe website-ul ro.code.org. Traduse în peste 40 de limbi, acestea pot fi accesate în cadrul unui curs – cu susținerea unui profesor – sau individual și pot fi lucrate atât pe computer, tabletă sau telefon, cât și ofline, în cadrul unor activități de grup.

”În prezent cea mai vorbită limbă de pe glob și o abilitate tot mai căutată în orice domeniu, programarea a devenit accesibilă tuturor celor care vor să își dea șansa de a învăța. Rolul nostru, prin Hour of Code, este să transmitem acest mesaj tinerilor din România, care pot descoperi noi oportunități”, declară Alin Chiriac, fondator ADFABER.

Daca anul trecut cei peste 400.000 de români care au parcurs o Oră de Programare au clasat România pe locul 10 din 185 de țări participante, în 2015, cu peste 1.000 de evenimente programate până în prezent, organizatorii estimează un număr de 600.000 participanți la Hour of Code în săptămâna 7-13 decembrie.

“În organizarea celei de-a doua ediții Hour of Code, avem alături de noi sprijinul celor mai puternice voci ale României actuale. Împreună ne-am asumat responsabilitatea de a face, prin ediția 2015 Hour of Code, încă un pas în formarea următoarei generații de specialiști IT”, încheie Alin Chiriac.

Coordonat de asociația ADFABER, Hour of Code România este susținut de Președintele Klaus Iohannis, precum și de companii reprezentative pentru industria IT din România și din lume – Bitdefender, Google, Intel, IBM, Gameloft, UPC, Cisco. Acestora li s-au alăturat unele dintre cele mai sonore nume din showbiz-ul românesc – Smiley, Alexandra Ungureanu, Florin Grozea și Virgil Ianțu sunt ambasadorii Hour of Code 2015.

Partenerii media Hour of Code 2015 sunt: Digi24, Agora, Femei în afaceri, The Trends.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.