Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“De Data Asta Votez” la alegerile pentru Parlamentul European, spun tinerii din România

0

Peste 200 de tineri din toate zonele ţării au participat la lansarea campaniei de informare lansată de Biroul Parlamentului European în România pentru promovarea importanţei participării la alegerile europene din 26 mai 2019.

 

Este prima campanie de asemenea anvergură care se adresează tuturor cetăţenilor europeni cu drept de vot şi facilitează accesul la dezbateri şi informaţii despre ce înseamnă aceste alegeri, despre rolul Parlamentului European şi activitatea deputaţilor.

Cetăţenii sunt invitaţi să transmită mai departe în comunităţile lor, fie că este vorba despre holurile facultăţii, locul de muncă, grupul de prieteni sau alte locuri de întâlniri, offline sau online, de ce implicarea prin informare şi participare la vot a fiecăruia dintre noi este importantă pentru viitorul democraţiei europene. Campania de promovare este a tuturor celor care se implică, a celor care iniţiază proiecte şi dezbateri în comunităţile lor, a tuturor celor care vor merge să voteze.

Primul pas este înscrierea pe site-ul dedataastavotez.eu.

„Cred că este important să mergem să votăm pentru că viitorul şi evoluţia societăţii în care vom trăi depind de participarea noastră. România va arăta aşa cum o creionăm noi astăzi prin implicarea în viaţa comunităţilor în care trăim,” spune Diana Hliboceanu Codreanu, o tânără care a fost printre cei zece europeni care au convins cei mai mulţi cetăţeni să se înscrie pe platforma dedataastavotez.eu. Implicarea ei i-a adus o călătorie la Starsbourg pentru a asista  la discursul privind Starea Uniunii pe care Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker l-a susţinut  în plenul Parlamentului European în luna septembrie.

Campania de promovare „De Data Asta Votez” a fost lansată în cadrul „Forumului democraţiei europene”, organizat de Biroul Parlamentului European în România vineri, 26 octombrie. Evenimentul a marcat totodată  încheierea celei de-a IV-a ediţii a proiectului „Promotori pentru democraţie europeană” în care sunt implicaţi tineri din întreaga ţară interesaţi de politicile la nivel european, de iniţiativele Parlamentului European, dar şi promovarea acestor iniţiative în comunităţile lor. 

Participarea la vot la alegerile europene din 2014:

  • România – doar 20,2% dintre cei cu vârste între 18 şi 24 de ani au votat
  • UE28 – doar 27,8% dintre cei cu vârste între 18 şi 24 de ani au votat
  • participare la vot în EU28 :            42,61%
  • participare la vot în România:      32,44%

Mai multe informaţii despre participarea la vot în 2014: http://www.europarl.europa.eu/pdf/eurobarometre/2014/post/post_ee2014_sociodemographic_annex_en.pdf

Teme pentru campania pentru alegerile din 2019:

Combaterea şomajului în rândul tinerilor este una dintre temele principale pe care românii le doresc discutate în campania electorală, conform ultimului Eurobarometru al Parlamentului European

Sursa şi mai multe informaţii : http://www.europarl.europa.eu/at-your-service/en/be-heard/eurobarometer/parlemeter-2018-taking-up-the-challenge

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.