Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„De acolo, Romania se vede cu melancolie, cu dor si cu speranta” (Alina Popescu, Harvard)

2

După o întâlnire cu Barack Obama, studenta româncă la Harvard, Alina Popescu se pregătește de o întrevedere cu Regina Angliei! Studenta a avut ocazia să discute cu președintele american în cadrul unui interviu la summitul G20 din Pittsburgh.

Din articolul publicat de realitatea.net pe această temă am extras două citate ale studentei românce. Comentariile suplimentare sunt, credem noi, de prisos…

„M-am aşteptat ca Harvardul să-mi ofere toate răspunsurile pentru ceea ce vreau să fac în viaţă, însă el m-a învăţat să pun întrebări mai întâi. M-am aşteptat ca Harvardul să mă înveţe cum să vorbesc, în schimb am învăţat cum să ascult. M-am aşteptat să mă înveţe cum să conduc, în schimb m-a învăţat cum să servesc mai întâi”, a spus Alina Popescu.

„De acolo, România se vede cu melancolie, cu dor şi cu speranţă.”

„De acolo, România se vede cu melancolie, cu dor şi cu speranţă. Apartenenţa la România este permanentă acolo şi patriotismul sau dulcea povară a patriotismului rămâne constantă. Mulţi dintre noi şi-au păstrat idealismul şi doresc să se întoarcă pentru a face o schimbare, pentru a aduce lucrurile bune din sistemul american în România”.

Alina Popescu,  Harvard 2010

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention “De acolo, Romania se vede cu melancolie, cu dor si cu speranta” (Alina Popescu, Harvard) - RomaniaPozitiva -- Topsy.com

  2. avatar
    Ciutureanu Rodica on

    Intr-adevar, nu poti sa mai adaugi nimic la ce a spus Alina ,doar ca ne trebuie astfel de OAMENI,care stiu sa sintetizeze tot ,in citeva cuvinte, care stiu sa duca mai departe mesajul ca nu suntem cersetorii Europei , ca daca asemenea personalitati doresc sa discute cu noi, inseamna ca totusi avem ceva de spus !

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.