„De acolo, Romania se vede cu melancolie, cu dor si cu speranta” (Alina Popescu, Harvard)

2

După o întâlnire cu Barack Obama, studenta româncă la Harvard, Alina Popescu se pregătește de o întrevedere cu Regina Angliei! Studenta a avut ocazia să discute cu președintele american în cadrul unui interviu la summitul G20 din Pittsburgh.

Din articolul publicat de realitatea.net pe această temă am extras două citate ale studentei românce. Comentariile suplimentare sunt, credem noi, de prisos…

„M-am aşteptat ca Harvardul să-mi ofere toate răspunsurile pentru ceea ce vreau să fac în viaţă, însă el m-a învăţat să pun întrebări mai întâi. M-am aşteptat ca Harvardul să mă înveţe cum să vorbesc, în schimb am învăţat cum să ascult. M-am aşteptat să mă înveţe cum să conduc, în schimb m-a învăţat cum să servesc mai întâi”, a spus Alina Popescu.

„De acolo, România se vede cu melancolie, cu dor şi cu speranţă.”

„De acolo, România se vede cu melancolie, cu dor şi cu speranţă. Apartenenţa la România este permanentă acolo şi patriotismul sau dulcea povară a patriotismului rămâne constantă. Mulţi dintre noi şi-au păstrat idealismul şi doresc să se întoarcă pentru a face o schimbare, pentru a aduce lucrurile bune din sistemul american în România”.

Alina Popescu,  Harvard 2010

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention “De acolo, Romania se vede cu melancolie, cu dor si cu speranta” (Alina Popescu, Harvard) - RomaniaPozitiva -- Topsy.com

  2. avatar
    Ciutureanu Rodica on

    Intr-adevar, nu poti sa mai adaugi nimic la ce a spus Alina ,doar ca ne trebuie astfel de OAMENI,care stiu sa sintetizeze tot ,in citeva cuvinte, care stiu sa duca mai departe mesajul ca nu suntem cersetorii Europei , ca daca asemenea personalitati doresc sa discute cu noi, inseamna ca totusi avem ceva de spus !

Comentează