Dăruiește Aripi desfășoară pentru cel de-al doilea an consecutiv proiectul „10 eroi la Disneyland”

0

Proiectul “10 Eroi la Disneyland” va îndeplinit cel mai mare vis pentru 10 dintre copiii bolnavi de cancer din Romania. Astfel, în perioada 21-25 Mai 2016, grupul de copii, cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, va vizita capitala Franței și își va petrece 4 zile pe tărâmul minunat al personajelor Disney.

Această inițiativă a luat naștere ca răspuns la dorințele acestor mici luptători, ce merită să se bucure de copilărie. Pentru copiii diagnosticați cu cancer, participarea într-un astfel de proiect înseamnă: confort psihic sporit, egalitate de șanse și capacitate de reintegrare.

daruieste aripi

„Cancerul poate lua unui copil bucuria de a se juca în noroi sau în ploaie, dar nu îi poate lua bucuria de a fi copil, de a face năzdrăvănii sau de a avea planuri de viitor și dorințe. Orice copil are dreptul de a rămâne in universul copilăriei.”- Alina Vasea, fondatoarea asociației Dăruieşte Aripi.

Cei zece copii vor fi însoțiți de 4 voluntari (printre care și un cadru medical specializat în oncologie pediatrică), oameni care îți dedică mare parte din timp ajutând copiii bolnavi de cancer, petrecând întregul lor timp liber alături de ei în centrele mari de oncologie din țară.

3 dintre cei 10 copii sunt din Constanța și Tulcea și se vor întâlni vineri, la ora 14.00, în cadrul Centrului Medical Focus, din Spitalul Județean Constanța, pentru a putea pleca încă de seară spre aeroportul Otopeni, întrucât zborul este sâmbătă la ora 07.00.

Vă invităm să participați împreună cu noi la bucuria dinaintea plecării celor 3 micuți luptători.

Despre Asociația Dăruiește Aripi

Dăruiește Aripi este o organizaţie non-profit, dedicată susținerii acelor proiecte caritabile care pot aduce un real progres în tratamentul pacienților din sistemul de stat românesc. Asociaţia își propune să sprijine copiii aflați în dificultate din zona de Sud Est a României, prin implementarea unor proiecte în domeniul medical și educațional, cu scopul de a îmbunătăți șansele lor în viață.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.