Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cursuri gratuite de inițiere în meseria de croitor pentru tinerii din medii vulnerabile printr-un nou proiect al Asociației The Social Incubator

0

Asociația The Social Incubator, organizație non-profit, a lansat în septembrie proiectul RetușArt, primul atelier dretuș al cărui profit este direcționat către integrarea socio-profesională a tinerilor din medii vulnerabile. Inițiativa respectă trei principii directoare: impactul social direct, sustenabilitatea și rezolvarea unei nevoie personale a potențialilor clienți. 

Sursa: aici.

Sub sloganul “Rescriem povestea hainelor tale” RetușArt oferă servicii de retuș și reparații realizate în atelierul propriu situat în centrul orașului București. Prin apelarea la soluțiile de modificare a pieselor vestimentare clienții vor contribui la sprijinirea tinerilor în lupta pentru o viață mai bună

Profitul atelierului RetușArt este direcționat către programul principal al Asociației The Social Incubator “Un viitor normal pentru tinerii defavorizati”. Programul constă în ședințe de consiliere psihologică și vocațională, ateliere de dezvoltare personală, sesiuni de mentorat și sprijin în continuarea studiilor și angajare. Tinerii ieșiți de sub sistemul de protecția a statului găsesc aici cursuri gratuite de inițiere în meseria de croitor- retușier și sprijin către angajarea lor în domeniu. 

RetușArt își propune să realizeze schimbări pozitive și sustenabile asupra modului în care populația se raportează la industria modei și la mediul înconjurător, încurajând economia circulară. Pe lângă serviciile de retuș, atelierul produce măști reutilizabile, sacoșe din pânză ca alternativă în locul pungilor din plastic, accesorii textile, organizatoare de baie și bucătărie. Acestea pot fi achiziționate online pe paginile de social media sau direct la sediul atelierului din strada Suvenir nr 9, București. 

În România peste 3.000 de tineri părăsesc anual sistemul de protecție, nepregătiți pentru o viața independentă și doar 1 din 40 reușește să se angajeze legal. Drept urmare, România rămâne pe locul 1 în Europa în ceea ce privește exploatarea sexuală și traficul de persoane. În acest context, misiunea RetușArt este realizarea unei schimbări pozitive și sustenabile, prin acțiuni concrete. 

————– 

Începând din anul 2014, Asociația The Social Incubator dezvoltă și implementează, la nivel național, o gamă de servicii personalizate și soluții inovatoare menite să susțină integrarea pe termen lung a tinerilor defavorizați, cu precădere cei care au crescut în mediul instituțional și care au părăsit – sau urmează să părăsească – sistemul de protecție a copilului. 

Pentru informații suplimentare: 

https://asociatiasocialincubator.org/retusart/ 

Facebook: https://www.facebook.com/retusART2.0 

Instagram: https://www.instagram.com/retus_art/ 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.