Cum să intri în afacerea Amazon.com

5

Din ce în ce mai mulți români își deschid propriile afaceri pe Amazon, pentru că sunt profitabile într-un timp scurt, au riscuri reduse și le oferă numeroase avantaje. Libertatea de a lucra de oriunde din lume, după propriul program, este doar unul dintre acestea.

Pentru cei nefamiliarizați cu Amazon.com, trebuie să menționăm că această platformă este cel mai mare magazin online din lume, cu afaceri de succes, accesat de peste 200.000 de vânzători (printre ei, vei fi și tu) și de peste 306 milioane de cumpărători din SUA. Așa cum noi, în România, căutăm pe Google ca să obținem informații despre un produs și, ulterior, cumpărăm, pe Amazon USA, oamenii intră direct ca să cumpere unul dintre cele peste 372 milioane de produse existente. Iată de ce pe Amazon se înregistrează vânzări anuale de peste 136 miliarde de dolari, cu o creștere continuă și accelerată la nivel mondial, iar mai mult de 70% dintre acestea sunt generate de către “third-pary sellers” care beneficiază de serviciile de depozitare, ambalare și transport ale Amazon USA, prin programul FBA (Fulfillment by Amazon). Conform unui studiu Web Retailer, 51% dintre vânzătorii de pe acest magazin online câștigă pe an peste 100.000 dolari, iar 30% dintre aceștia peste un milion de dolari. În plus, pe lângă piața americană, Amazon s-a extins la nivel global și în următoarele țări: Canada, Mexic, Marea Britanie, Germania, Italia, Franța, Spania, India, China, Japonia și Australia. Și va continua să se extindă și în alte țări, inclusiv România.

Ca să înțelegem mai bine cum se fac afaceri pe Amazon, am stat de vorbă cu cei cinci membri fondatori ai AMZ Academy, un startup pentru business online, pentru că ei stăpânesc secretele afacerii și își rotunjesc serios veniturile din vânzările lor.

Față de competitorii români care au afaceri la cheie și vând produse pe Amazon, cei cinci au aplicat o strategie unică în România, care le-a multiplicat rapid și foarte mult profiturile: au hotărât să lucreze în comun, fiecare contribuind cu informații, idei, analize, testări de instrumente, metode de lansare, optimizare advertising etc.

În principiu, vânzarea de produse pe Amazon, una dintre cele mai simple și profitabile idei de afaceri pentru 2018, constă în următoarele:

 • pe baza unei analize, vezi ce produs se vinde foarte bine pe Amazon USA;

 • te gândești cum să obții cea mai bună calitate pentru produsul găsit;

 • cauți producători din China, cu cel mai bun preț raportat la calitatea dorită;

 • negociezi cu ei și dai comanda, cu plata securizată prin opțiunea “Trade Assurance” din Alibaba;

 • soliciți transportul produselor către depozitele Amazon USA;

 • îți listezi produsul care va fi vizibil pe contul tău de seller și, în final,

 • aloci un buget pentru reclamă, care îți va aduce produsul pe primele poziții în căutări, folosind strategia potrivită pe nișa respectivă, ca să fie cât mai vizibil cumpărătorilor.

În afară de a comanda câteva mostre din China ca să vezi și tu cum arată produsul ales și cum îl poți îmbunătăți (pe produs, poți insera brandul și logo-ul tău), totul se face de pe un laptop, de oriunde din lume, în paralel cu job-ul pe care îl ai deja.

Primele luni, muncești mai mult, pentru tine, dar după ce vei obține un profit substanțial, îți vei câștiga libertatea de a renunța la job și îți vei deveni propriul stăpân, făcând ulterior această muncă de acasă. Sau poți munci de unde vrei, pentru că, după ce vei încasa 20-50.000 dolari lunar, vei putea călători oriunde, așa cum probabil ai visat mereu. Singura grijă va fi să ai internet la laptop oriunde mergi, dacă este nevoie de mici reprize de lucru.

Ca să reușești, trebuie să îndeplinești câteva condiții. Dar să vedem cum au procedat cei de la AMZ Academy!…

Ei au înțeles rapid ce oportunitate mare le oferă acest tip de afacere cu bani puțini, 100% legală, 100% independentă, cu ceva lucru “de acasă”. Au studiat foarte bine mecanismele, pașii care trebuie urmați și au dezvoltat propriul lor laborator de idei de afaceri privind Amazon, laborator care generează permanent soluții de creștere a profitabilității vânzărilor. Acum, ei culeg roadele muncii în comun, încasează câteva zeci de mii de dolari lunar pentru fiecare dintre produsele vândute pe Amazon și se bucură împreună de reușitele lor.

Mai mult, ei oferă sprijin persoanelor din comunitățile de selleri pe Amazon, răspunzând la întrebări postate pe pagina lor: amzacademy.ro . Pentru că vor să-i ajute pe viitorii vânzători pe Amazon (împărtășindu-le cele mai noi și mai bune informații; explicându-le fiecare etapă a afacerii, de la A la Z, folosind multe exemple practice; oferindu-le concluziile strategiilor lor de succes, transpuse în profituri), cei cinci au creat un brand care oferă cursuri online celor interesați să înceapă un astfel de business.

Ce zici? Te-ar interesa? Detalii despre Cursul “Începe afacerea ta pe Amazon” gasesti facand click aici.

Începe afacerea ta pe Amazon”

Cei cinci fondatori ai AMZ Academy, bazându-se pe propria experiență de oameni de afaceri, pun la dispoziția celor interesați să înceapă un business cu Amazon.com un curs online.

Cursul “Începe afacerea ta pe Amazon” conține peste 20 de webinarii (le urmărești online, în direct sau înregistrate, în baza accesului acordat individual pentru fiecare cursant) și multe sesiuni de întrebări și răspunsuri, precum și tutoriale video în comunitatea de curs. La toate acestea ai acces pe viață. În primele 14 zile de la lansarea cursului, s-au înscris deja 87 de viitori selleri pe Amazon, beneficiind de oferta promoțională valabilă până pe 7 ianuarie 2018. Aceștia vor învăța în patru module, pe parcursul a patru luni, cum să vândă propriul produs pe Amazon. Dar să-i lăsăm pe cei din AMZ Academy să ne explice mai bine!…

În primul modul, înveți totul despre căutarea produsului pe care urmează să îl vinzi pe Amazon. Vei afla cum să găsești cea mai bună categorie și nișă de produse, care să nu te oblige să investești mult în reclame, maximizându-ți astfel profitul. Sunt categorii bune în care găsești produse pe care le poți îmbunătăți. Sunt și categorii în care nu vei avea nici o șansă dacă ai parte de concurența unor selleri care investesc mult mai mult decât tine,” explică Adrian Vasile.

Odată găsit produsul, cauți producători din China, intri în discuție cu ei online, comanzi câteva mostre și pornești negocierile. Primești reducere între 10-30% de la furnizor, în functie de numărul de produse comandate. Între timp, te ocupi de propriul brand și aduni poze pentru produs. De transportul către Amazon se ocupă furnizorul sau chiar tu, dacă asta vrei,” menționează Alexandru Nache.

Te ocupi de listing-ul produsului tău, pe care îl incarci online în contul tău de vânzător pe Amazon, alături de poze. Dacă ești mai comod, plătești un specialist. E atât de simplu!”, spune Georgian Preda.

Începi să vinzi. Mai întâi, faci reclame, conform propriului buget și strategiei pe care o alegi. PPC-ul Amazon nu funcționează ca la Google. De exemplu, dacă la cea mai mică licitatie este un preț de 0.50 dolari, iar tu licitezi 0,90 dolari, în realitate plătești doar un cent peste suma de 0,50. Apoi, treptat, ajungi să vinzi organic, pentru că numărul mare de vânzări este înregistrat de către algoritmii de calcul ai Amazon și vei fi propulsat între primii, fără a mai face reclama,” detaliază Codruț Ganea.

Pentru a începe acest antreprenoriat, îți trebuie cam 5.000 de dolari. Unii au reușit cu 2.000-3.000, altora le-au trebuit mai mulți bani, pentru că una este să cumperi produse din China de 1,5 dolari și alta este să le iei cu 6,5 dolari. Marja de profit minimă este de 20%. În caz contrar, nu are rost să vinzi acel produs și cauți altul. Marja maximă poate depăși 40%, în functie de mai mulți factori. Tranzacțiile de bani îți sunt securizate, atât cele cu chinezii, cât și cele legate de virarea Amazon către contul tău. În acest moment, ai un mare avantaj: mulți vânzători pe Amazon nu cunosc foarte bine regulile afacerii, pentru că s-au ambiționat să învețe singuri, pe baza informațiilor livrate de către persoane necunoscute, sau urmând cursuri vechi de doi-trei ani, valabile la acel moment și nu acum. Asta înseamnă că dacă faci un curs, nu numai că vei învăța în mod organizat și logic toate dedesubturile afacerii, pe care cineva ți le va explica în amănunt, dar vei economisi și foarte mult timp, având astfel șansa să vinzi rapid și să reușești foarte repede,” punctează Costin Vasile.

AMZ Academy organizează acest curs în care își propune să îți arate cele mai bune strategii de vânzări, care au fost verificate și au adus profituri; să te ferească de greșeli, astfel încât să ai un risc scăzut sau zero; să îți aducă alături cea mai bună comunitate de selleri, cu acces la cele mai bune informații, la discounturi speciale pentru tine și la o infrastructură modernă și prietenoasă. Mentorii spun că orice întrebare va avea nu doar un răspuns, ci răspunsul corect, indiferent că ești din România, Irlanda, Spania sau alte țări (s-au înscris deja la curs persoane din aceste țări). AMZ Academy vrea ca tu să ai succes, pentru că succesul tău este și succesul lor!

Cursul începe pe 22.01.2018, iar mai multe detalii gasesti aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

5 comentarii

 1. avatar

  Stie cineva daca oamenii astia chiar vand pe amazon? Am participat la un webinar de-al lor si cineva cerea dovezi de la ei ca au produse online si vand de ani, asa cum au spus. Nu stiu ce sa cred.
  Vreau sa incep si eu afacerea asta, dar pana acum am gasit doar pe unii „profesori de amazon” care sunt transparenti si arata clar conturile lor, produse, cifre de afaceri.
  Doar ca si cursul alora este mult mai scump.
  Ma iau toate indoielile cand vad ca se evita atat a arata realitatea.
  Au spus ca investitia este undeva la €5000. N-as vrea sa pierd banii.

 2. avatar

  In atentia Conducerii,

  Va trimitem atasata prezentarea noastra generala pentru servicii de traduceri in orice domeniu si in orice limba. Prestam si servicii de scanare, aranjare in pagina, printare, copertare (tipografie), apostila de la Haga, supralegalizare si legalizare notariala.

  Putem efectua traducerea unui volum mare de materiale din/in domeniile juridic, economic, medical, tehnic (manuale utilaje sau instructiuni, brosuri, cataloage, pliante etc.), aranjate in pagina astfel incat dupa traducere sunt prezentate identic cu originalul.

  Preturile sunt negociabile in functie de volumul lucrarilor si de gradul lor de complexitate.

  Traducerea poate fi livrata prin email sau de catre curierii nostri pe CD si/sau printata autorizata/legalizata.

  Nota: Daca pentru fiecare proiect dispuneti de un buget fix, va rugam sa ne comunicati ca sa gasim o modalitate de a ne adapta acestuia pentru efectuarea lucrarii. Mentionam ca pretul include prelucrarea imaginilor.

  Asteptam comenzile dvs.

  Rugam confirmati primirea.
  ___________________________
  Cu respect,
  Magdalena BIRCA
  SC KLARA GLOB TRANSLATIONS

  Director Marketing
  Aleea Cislau Nr.7C, Scara A, Etaj 3,
  Apartament 11, Sector 2, Bucuresti
  Tel./fax: +4 021/344.16.00 – +4 0731 546 366
  Mob.: (004) 0721.427.908 – +4 0769.255.760
  E-mail: traduceri.klara@gmail.com, http://www.traduceri-klara.ro

 3. avatar

  Eu sunt membru AMZ Academy, am urmat penibilul curs al Amz Academy si nu recomand.
  Fac parte din grupul de „avansati” asa numitul Amzeii , hahaha.
  Amz Academy au inceput aventura lor cam prin decembrie 2017 , si au trecut pana acum prin miinile lor peste 700 de bieti oameni inselati, ca mine. Din cei 700 au ajuns cu produse la Amazon in jur de 50 de persoane si dintre acestia nicunul nu are profit, ba chiar 99% sunt pe pierderi barosane. Exista si o vorba „via dupa strugurii ei isi arata roadele”, membrii acestei grupari fantoma nu au produse la vanzare pe Amazon sau … au un randament foarte slab de pe amazon. Initial au fot 5 membri in acesta grupare Costin, Alex, Adrian, Gergian si Kodro. Costin liderul grupului nu are produse in Amazon. Georgian s-a retras dupa cateva luni, Kodro la fel s-a retras si si-a facut el un blog unde practica separat acesta activitate ilicita de prezentre cursuri Amazon fara rezulate de succes. Alex si Adrian au produse cu vanzari foarte slabe: de exemplu brandul DECOPOM. Intrati pe Amazon si studiati cu tool-uri si o sa constatati rezultatele dezamagitoare. Este foarte simplu sa tragi o concluzie si sa te feresti de acest fenomen Amazon din Romania, in general nu exista cursuri care sa iti aduca succesul in Amazon predate in Romania. Acest mijloc de a insela oamenii este folosit in tari sarace. Daca faceti un studiu pe internet o sa observati acesta practica este specifica tarilor sarace din America de Sud iar in Europa doar in Romania a luat amploare.

 4. avatar

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.