Cum să intri în afacerea Amazon.com

2

Din ce în ce mai mulți români își deschid propriile afaceri pe Amazon, pentru că sunt profitabile într-un timp scurt, au riscuri reduse și le oferă numeroase avantaje. Libertatea de a lucra de oriunde din lume, după propriul program, este doar unul dintre acestea.

Pentru cei nefamiliarizați cu Amazon.com, trebuie să menționăm că această platformă este cel mai mare magazin online din lume, cu afaceri de succes, accesat de peste 200.000 de vânzători (printre ei, vei fi și tu) și de peste 306 milioane de cumpărători din SUA. Așa cum noi, în România, căutăm pe Google ca să obținem informații despre un produs și, ulterior, cumpărăm, pe Amazon USA, oamenii intră direct ca să cumpere unul dintre cele peste 372 milioane de produse existente. Iată de ce pe Amazon se înregistrează vânzări anuale de peste 136 miliarde de dolari, cu o creștere continuă și accelerată la nivel mondial, iar mai mult de 70% dintre acestea sunt generate de către “third-pary sellers” care beneficiază de serviciile de depozitare, ambalare și transport ale Amazon USA, prin programul FBA (Fulfillment by Amazon). Conform unui studiu Web Retailer, 51% dintre vânzătorii de pe acest magazin online câștigă pe an peste 100.000 dolari, iar 30% dintre aceștia peste un milion de dolari. În plus, pe lângă piața americană, Amazon s-a extins la nivel global și în următoarele țări: Canada, Mexic, Marea Britanie, Germania, Italia, Franța, Spania, India, China, Japonia și Australia. Și va continua să se extindă și în alte țări, inclusiv România.

Ca să înțelegem mai bine cum se fac afaceri pe Amazon, am stat de vorbă cu cei cinci membri fondatori ai AMZ Academy, un startup pentru business online, pentru că ei stăpânesc secretele afacerii și își rotunjesc serios veniturile din vânzările lor.

Față de competitorii români care au afaceri la cheie și vând produse pe Amazon, cei cinci au aplicat o strategie unică în România, care le-a multiplicat rapid și foarte mult profiturile: au hotărât să lucreze în comun, fiecare contribuind cu informații, idei, analize, testări de instrumente, metode de lansare, optimizare advertising etc.

În principiu, vânzarea de produse pe Amazon, una dintre cele mai simple și profitabile idei de afaceri pentru 2018, constă în următoarele:

 • pe baza unei analize, vezi ce produs se vinde foarte bine pe Amazon USA;

 • te gândești cum să obții cea mai bună calitate pentru produsul găsit;

 • cauți producători din China, cu cel mai bun preț raportat la calitatea dorită;

 • negociezi cu ei și dai comanda, cu plata securizată prin opțiunea “Trade Assurance” din Alibaba;

 • soliciți transportul produselor către depozitele Amazon USA;

 • îți listezi produsul care va fi vizibil pe contul tău de seller și, în final,

 • aloci un buget pentru reclamă, care îți va aduce produsul pe primele poziții în căutări, folosind strategia potrivită pe nișa respectivă, ca să fie cât mai vizibil cumpărătorilor.

În afară de a comanda câteva mostre din China ca să vezi și tu cum arată produsul ales și cum îl poți îmbunătăți (pe produs, poți insera brandul și logo-ul tău), totul se face de pe un laptop, de oriunde din lume, în paralel cu job-ul pe care îl ai deja.

Primele luni, muncești mai mult, pentru tine, dar după ce vei obține un profit substanțial, îți vei câștiga libertatea de a renunța la job și îți vei deveni propriul stăpân, făcând ulterior această muncă de acasă. Sau poți munci de unde vrei, pentru că, după ce vei încasa 20-50.000 dolari lunar, vei putea călători oriunde, așa cum probabil ai visat mereu. Singura grijă va fi să ai internet la laptop oriunde mergi, dacă este nevoie de mici reprize de lucru.

Ca să reușești, trebuie să îndeplinești câteva condiții. Dar să vedem cum au procedat cei de la AMZ Academy!…

Ei au înțeles rapid ce oportunitate mare le oferă acest tip de afacere cu bani puțini, 100% legală, 100% independentă, cu ceva lucru “de acasă”. Au studiat foarte bine mecanismele, pașii care trebuie urmați și au dezvoltat propriul lor laborator de idei de afaceri privind Amazon, laborator care generează permanent soluții de creștere a profitabilității vânzărilor. Acum, ei culeg roadele muncii în comun, încasează câteva zeci de mii de dolari lunar pentru fiecare dintre produsele vândute pe Amazon și se bucură împreună de reușitele lor.

Mai mult, ei oferă sprijin persoanelor din comunitățile de selleri pe Amazon, răspunzând la întrebări postate pe pagina lor: amzacademy.ro . Pentru că vor să-i ajute pe viitorii vânzători pe Amazon (împărtășindu-le cele mai noi și mai bune informații; explicându-le fiecare etapă a afacerii, de la A la Z, folosind multe exemple practice; oferindu-le concluziile strategiilor lor de succes, transpuse în profituri), cei cinci au creat un brand care oferă cursuri online celor interesați să înceapă un astfel de business.

Ce zici? Te-ar interesa? Detalii despre Cursul “Începe afacerea ta pe Amazon” gasesti facand click aici.

Începe afacerea ta pe Amazon”

Cei cinci fondatori ai AMZ Academy, bazându-se pe propria experiență de oameni de afaceri, pun la dispoziția celor interesați să înceapă un business cu Amazon.com un curs online.

Cursul “Începe afacerea ta pe Amazon” conține peste 20 de webinarii (le urmărești online, în direct sau înregistrate, în baza accesului acordat individual pentru fiecare cursant) și multe sesiuni de întrebări și răspunsuri, precum și tutoriale video în comunitatea de curs. La toate acestea ai acces pe viață. În primele 14 zile de la lansarea cursului, s-au înscris deja 87 de viitori selleri pe Amazon, beneficiind de oferta promoțională valabilă până pe 7 ianuarie 2018. Aceștia vor învăța în patru module, pe parcursul a patru luni, cum să vândă propriul produs pe Amazon. Dar să-i lăsăm pe cei din AMZ Academy să ne explice mai bine!…

În primul modul, înveți totul despre căutarea produsului pe care urmează să îl vinzi pe Amazon. Vei afla cum să găsești cea mai bună categorie și nișă de produse, care să nu te oblige să investești mult în reclame, maximizându-ți astfel profitul. Sunt categorii bune în care găsești produse pe care le poți îmbunătăți. Sunt și categorii în care nu vei avea nici o șansă dacă ai parte de concurența unor selleri care investesc mult mai mult decât tine,” explică Adrian Vasile.

Odată găsit produsul, cauți producători din China, intri în discuție cu ei online, comanzi câteva mostre și pornești negocierile. Primești reducere între 10-30% de la furnizor, în functie de numărul de produse comandate. Între timp, te ocupi de propriul brand și aduni poze pentru produs. De transportul către Amazon se ocupă furnizorul sau chiar tu, dacă asta vrei,” menționează Alexandru Nache.

Te ocupi de listing-ul produsului tău, pe care îl incarci online în contul tău de vânzător pe Amazon, alături de poze. Dacă ești mai comod, plătești un specialist. E atât de simplu!”, spune Georgian Preda.

Începi să vinzi. Mai întâi, faci reclame, conform propriului buget și strategiei pe care o alegi. PPC-ul Amazon nu funcționează ca la Google. De exemplu, dacă la cea mai mică licitatie este un preț de 0.50 dolari, iar tu licitezi 0,90 dolari, în realitate plătești doar un cent peste suma de 0,50. Apoi, treptat, ajungi să vinzi organic, pentru că numărul mare de vânzări este înregistrat de către algoritmii de calcul ai Amazon și vei fi propulsat între primii, fără a mai face reclama,” detaliază Codruț Ganea.

Pentru a începe acest antreprenoriat, îți trebuie cam 5.000 de dolari. Unii au reușit cu 2.000-3.000, altora le-au trebuit mai mulți bani, pentru că una este să cumperi produse din China de 1,5 dolari și alta este să le iei cu 6,5 dolari. Marja de profit minimă este de 20%. În caz contrar, nu are rost să vinzi acel produs și cauți altul. Marja maximă poate depăși 40%, în functie de mai mulți factori. Tranzacțiile de bani îți sunt securizate, atât cele cu chinezii, cât și cele legate de virarea Amazon către contul tău. În acest moment, ai un mare avantaj: mulți vânzători pe Amazon nu cunosc foarte bine regulile afacerii, pentru că s-au ambiționat să învețe singuri, pe baza informațiilor livrate de către persoane necunoscute, sau urmând cursuri vechi de doi-trei ani, valabile la acel moment și nu acum. Asta înseamnă că dacă faci un curs, nu numai că vei învăța în mod organizat și logic toate dedesubturile afacerii, pe care cineva ți le va explica în amănunt, dar vei economisi și foarte mult timp, având astfel șansa să vinzi rapid și să reușești foarte repede,” punctează Costin Vasile.

AMZ Academy organizează acest curs în care își propune să îți arate cele mai bune strategii de vânzări, care au fost verificate și au adus profituri; să te ferească de greșeli, astfel încât să ai un risc scăzut sau zero; să îți aducă alături cea mai bună comunitate de selleri, cu acces la cele mai bune informații, la discounturi speciale pentru tine și la o infrastructură modernă și prietenoasă. Mentorii spun că orice întrebare va avea nu doar un răspuns, ci răspunsul corect, indiferent că ești din România, Irlanda, Spania sau alte țări (s-au înscris deja la curs persoane din aceste țări). AMZ Academy vrea ca tu să ai succes, pentru că succesul tău este și succesul lor!

Cursul începe pe 22.01.2018, iar mai multe detalii gasesti aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

2 comentarii

 1. avatar

  Stie cineva daca oamenii astia chiar vand pe amazon? Am participat la un webinar de-al lor si cineva cerea dovezi de la ei ca au produse online si vand de ani, asa cum au spus. Nu stiu ce sa cred.
  Vreau sa incep si eu afacerea asta, dar pana acum am gasit doar pe unii „profesori de amazon” care sunt transparenti si arata clar conturile lor, produse, cifre de afaceri.
  Doar ca si cursul alora este mult mai scump.
  Ma iau toate indoielile cand vad ca se evita atat a arata realitatea.
  Au spus ca investitia este undeva la €5000. N-as vrea sa pierd banii.

Comentează