Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum creștem, controlăm și dezvoltăm angajamentul în noul mod de lucru virtual?

0

În cea de-a patra ediție Fast Forward, Revista HR Manager, alături de Humanistic, aduce în atenție întrebarea care va decide traiectoria de acțiune din strategiile HR:“Cum creștem, controlăm și dezvoltăm angajamentul în noul mod de lucru virtual?’ În contextul muncii de acasă, al distanțării sociale, al turelor în care ședințele sunt doar operaționale, al “Zoom Fatigue”-ului, cum ne ținem angajații motivați și implicați?

Sursa și mai multe informații aici.

Ce instrumente adaptate putem oferi acum managerilor noștri? Dar angajaților, pentru a răspunde pozitiv la întrebarea ”recomand”?

Cum ne asigurăm că noi și colegii noștri rămânem echilibrați și cu putere de concentrare și muncă în această cursă care s-a transformat în… maraton?

Cum reușim să obținem acel extra efort în perioada care vine pentru a lua presiunea de pe performanță (care pe alocuri chiar a crescut), dar mai ales pentru a proteja starea de bine a colegilor noștri?

TEME DE DISCUȚIE:

Strategii și tactici de creștere a angajamentului

  • Cum se schimbă paradigma engagement-ului de la o abordare axată pe organizație la un demers de tip ecosistem al angajatului?
  • Noi tendințe în felul cum ar trebui abordat angajamentul nu doar ca ENPS, ci și ca echilibru personal
  • Abordarea centrată pe starea de bine
  • Abordări practice ale teoriei de self-actualizing și self-motivation
  • Cum arată o strategie coerentă de angajament în noul context? Ce păstrăm, ce modificăm și cum inovăm în acest domeniu, al implicării – motivării și susținerii reciproce?
  • Care sunt acțiunile pe care le putem avea în vedere în planurile noastre de acțiune în noul context și care chiar să aibă rezultat?
  • Ce acțiuni de leadership ar trebui încurajate și care este acum rolul managerului direct?
  • Ce programe de management development ați dezvoltat în noul context pentru a ajuta managerii să susțină angajații în această perioadă?
  • Cum ne putem asigura că relațiile 1:1 sunt și în online autentice și engaging? Dar ședințele de echipa? Dar relația cu colegii?

Sursa și mai multe informații aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.