Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum abordează o echipă românească stilul de lucru norvegian

0

Cum arată o zi de muncă atunci când lucrezi într-un mediu plăcut și relaxat?

Dimineața începe de obicei la ora 9:00, într-un birou ultra-modern, alături de o cafea bună și colegii de echipă cu care găsești mereu subiecte de discutat. Ei vor fi și cei care te vor ajuta, cu maximum de seriozitate, în cazul în care apare o problemă. La fel și superiorii de rang, care sunt pregătiți să îți ofere susținerea necesară pentru a-ți desfășura activitatea în condiții cât mai bune.

Vorbim depre Visma Software România, o companie norvegiană cu o experiență de 22 de ani pe piața produselor software pentru automatizare și gestionare. În România, Visma Software a strâns laolaltă cei mai buni profesioniști din domeniul IT, în două puncte de lucru din țară – la Sibiu și Timișoara. În total, echipa din România numără 450 de membri și este pregătită să livreze pe piața europeană produse de top din domeniu, compania menținându-se lider de piață în Europa pe acest segment.

Și totul dintr-un mediu relaxat de lucru, potrivit mărturiilor celor care au fost alături de companie încă de la primele birouri deschise la Timișoara.

„Sunt la Visma din anul 2007 și echipa cu care lucrez m-a determinat să rămân aici atât de mulți ani. Avem o echipă de colegi extraordinari, prieteni adevărați pe care mă pot baza în orice situație. Este un mediu de lucru foarte primitor, cu o atmosferă extraordinară”, a mărturisit Lăcrămioara Șerengău, Office Manager al Visma Software la Timișoara.

La compania cu tradiție norvegiană, șefii sunt cei care te vor ajuta să faci primii pași spre a rezolva orice problemă. Cei care lucrează aici spun că au reușit să evolueze atât în funcție cât și pe plan personal.

„Am o echipă extraordinar de serioasă și bine pregatită din punct de vedere tehnic și, mai mult, am avut întotdeauna șefi cu care am putut să fiu directă și cu care am colaborat foarte bine”, a spus Monica Muțiu, Quality Coordinator în PU și auditor intern la echipa din Timișoara.

Câțiva dintre membrii actualei echipe de la Timișoara au început să lucreze odată cu compania și, spun ei, au evoluat împreună.

‘Am început în 2006, iar în primii 10 ani și jumătate am avut posibilitatea să dezvolt multe funcționalități ale produsului, fie acestea mici sau mari. Am evoluat în cadrul companiei la Senior Software Developer, iar din vara anului 2017, lucrez la Visma.net Insights. Posibilitatea de a folosi tehnologii cat mai actuale în viața de zi cu zi și coechipierii fantastici pe care îi am m-au făcut să rămân în companie de 12 ani’, povestește Nicolae Velciov, Senior Software Developer.

Recent, compania și-a mărit echipa timișoreană cu cel de-al 200-lea coechipier. Gabriel Visan s-a alăturat echipei de specialiști din domeniul IT în luna octombrie și acum dezvoltă noi soluții software pentru eficientizarea afacerilor, alături de colegii săi.

Marius Băncilă, unul dintre membrii echipei încă din 2007, spune că în cadrul companiei a avut ocazia să lucreze la o mulțime de proiecte interesante și să avanseze pe parcurs. A reprezentat chiar și ceilalți membri ai echipei Visma în relația cu managementul companiei.

„După ce am lucrat ca programator timp de aproximativ 7 ani, am preluat rolul de System Architect la proiectul respectiv, poziție pe care o ocup și în prezent. Pe lângă aceasta, am devenit și principal programator în acelasi timp, în cadrul altor proiecte mai mici, începute de la zero. Pe viitorii mei colegi îi încurajez să fie flexibili și să învețe mereu, pentru că domeniul IT este extrem de dinamic, cu tehnologii și trenduri care se schimbă de la an la an. Trebuie să înveți și să te readaptezi mereu pentru a rămâne la curent și a avea succes”, a explica Marius Băncilă.

Visma Software România pune accentul pe calitatea produselor oferite, însă și pe bunăstarea celor care fac posibile soluțiie produse în birourile din România.

”De 12 ani, de când compania este în România, numărul angajaților a crescut constant, cu aproximativ 25% pe an. În cursul anului 2018, am investit mult în mediul de lucru și confortul angajaților. La Sibiu, Visma ocupă din acest an Hattrick Office, prima clădire verde din oraș. La Timișoara, urmează să ne mutăm în 3 etaje dintr-o clădire Openville, unde o parte dintre colegi își desfășoară deja activitatea”, transmite Sorin Rotariu, Managing Director Visma.

Visma Software s-a înființat la Oslo, în anul 1996, prin fuziunea dintre MultiSoft, SpecTec și Dovre Information System. Scopul companiei a fost, încă de la început, găsirea unor soluții care să fie mereu cu un pas înaintea competitorilor.

Cu o bază puternică în produsele ERP, portofoliul companiei include și procese complementare precum POS, CRM, produse bancare, produse de automatizare pentru plata on-line, precum și magazine on-line.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.