Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Culegere de Basme Rome Proiect Povești Nespuse – Untold Stories

0

Lansare Culegere de Basme Rome Proiect Povești Nespuse – Untold Stories

În cadrul proiectului Poveşti nespuse-Untold Stories a avut loc lansarea online a unei Culegeri de Basme Rome! Culegerea este disponibilă în variantă trilingvă- română, romani și engleză.


Culegerea de Basme o puteti accesa aici: http://povestinespuse.eu/ro/resurse/culegere-de-basme-rome/

basme rome

Basmele care se regăsesc în culegerea noastră au fost culese de Alina Șerban în principal de la Tanti Veta, care ne-a împărtășit câteva din poveștile rome păstrate de-a lungul timpului pe cale orală. Prin transmiterea basmelor din generație în generație, o comunitate are posibilitatea de a-și face cunoscute și de a prezerva diferite expresii ale imaginației, identității și memoriei acelei comunități.

Proiectul Poveşti nespuse – Untold Stories își dorește ca prin această culegere de basme să contribuie la creșterea nivelului de cunoaștere privind complexitatea și istoria culturii rome precum și la afirmarea identităţii culturale rome. Mai mult decât atât, acest volum online reprezintă aportul nostru la eforturile de punere în valoare a poveștilor rome și la conservarea folclorului rom.

Invizibilizarea diversităţii experienţelor rome se datorează în parte și faptului că doar viziunea majoritarilor asupra lumii a fost transmisă prin povești. De aceea vă invităm să descoperim și să aducem împreuna la lumină încă un colț din cultura roma, cel al basmelor cu case de sare, fete viteze, băieți milostivi, copii descurcăreți, zmei și împărați, unde nedreptățile, aventurile și curajul se regăsesc deopotrivă. Lectură placută!

Proiectul Povești Nespuse – Untold Stories își propune să promoveze identitatea și diversitatea culturală roma. Iniţiatoarea proiectului Poveşti nespuse/Untold Stories este Alina Șerban, absolventă UNATC şi The Royal Academy of Dramatic Art, actriță romă, autoare şi realizatoare de spectacole de teatru şi producţii artistice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.