Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cu dragoste pentru natură. O carte despre toți fluturii diurni din România

1

Scrisă cu profesionalism și multă pasiune, cartea d-lui prof. dr. László Rákosy ”Fluturii diurni din România.Cunoaștere, protecție, conservare” umple un gol uriaș resimțit de toți iubitorii de natură care își doreau un determinator de fluturi și erau nevoiți să utilizeze materiale tipărite în alte țări, în alte limbi și desigur fără să țină cont de realitățile specifice meleagurilor noastre.

fdr001m

Cartea, tipărită pe cont propriu, în condiții grafice de excepție, i-a stârnit interesul și prințului Charles de Wales căruia i-a plăcut atât de mult încât i-a promis autorului că la următoarea ediție (care va fi în limba engleză) îi va scrie el însuși prefața.

Fluturii din Romania – carte apreciata de prințul Charles de Wales

fdr2

fdr6

Cartea include o scurtă incursiune în lumea fermecătoare a lepidopterelor, lista taxonomică a fluturilor diurni din România, prezentarea cu text și ilustrații din natură a tuturor speciilor înregistrate pe teritoriul țării, hărți de distribuție, grafice fenologice, planșe pentru determinare, glosar, bibliografie, index cu denumiri populare și index cu denumiri ștințifice.

Caracteristici tehnice: 352 pagini, format practic pentru utilizare pe teren: 15×21 cm, peste 1300 de fotografii inedite cu toate cele 203 specii/subspecii de fluturi diurni cunoscuți din România, coperți cartonate.

fdr3

Autorul este Președintele Societății Lepidopterologice Române și Director al Departamentului de Ecologie și Taxonomie din cadrul Facultăți de Biologie și Geologie a Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Cartea poate fi comandată direct de la autor cu 35 Euro + taxele poştale: laszlo.rakosy@ubbcluj.ro

Membrii Societăţii Lepidopterologice Române pot să achiziţioneze cartea cu doar 85 de lei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.