Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Crucial Conversations, Băile Tuşnad, Harghita, 19 – 25 Aprilie 2018

0

Conform portalului European de statistici, între luna Mai 2016 și Mai 2017, rata șomajului în rândul tinerilor cu vârstă sub 24 de ani a scăzut de la 18.9% la 16.9%. Aceași sursă menționează faptul că în luna Mai 2017, următoarele procente din numărul total de tineri erau șomeri:

-România 19.9%

-Cehia 9.2%

-Estonia 18.3%

-Polonia 14.1%

-Slovacia 18.6%

-Portugalia 24.6%

-Lituania 12.5%

Scopul proiectului nostru este creșterea competențelor pentru vorbirea în public, gândirea critică și comunicarea în codiții de stres a membrilor organizațiilor și tinerilor din șapte organizații provenind din țările mai sus menționate în scopul creșterii angajabilității tinerilor din cele șapte comunități.

Unul dintre obiectivele strategice ale Comisiei Europene în ceea ce privește Educația și formarea europeană 2020 (ET2020) se concentrează asupra creșterii capacităților de angajare a tinerilor. Asociația Ingens Risus dorește să contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv strategic prin activitatea să în domeniul tineretului.

În acest sens în perioadă 18-25.04.2018 implementează prima mobilitate a proiectului finanțat prin programul Erasmus + „Crucial Conversations” în Băile Tușnad, județul Harghita. Cursul de formare reunește 32 de lucrători de tineret și 4 traineri ce provin din șapte țări: România, Cehia, Estonia, Slovacia, Portugalia și Lituania  unde vor lucra împreună pentru a descoperi sensul și impactul metodelor și tehnicilor non-formale în activitatea de tineret. O a doua mobilitate a proiectului va avea loc în luna Iunie în Bălan, România sub forma unui schimb de tineri.

Obiectivul general al cursului de formare este capacitarea celor 32 de lucrători de tineret și a celor șapte organizații în folosirea metodelor non-formale de învățare pe comunicare în activitățile lor cu tinerii pentru ca acestea să le fie de folos în găsirea unui loc de muncă.

Proiectul actual finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus + reprezintă o parte a unei strategii pe termen lung a organizației prin care își propune să crească șansele de angajabilitate ale tinerilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.