Credit de 25.000 euro de la UE pentru someri?

0

Ai ajuns somer? Te poti apuca de afaceri cu 25.000 euro de la UE!

Credite de pana la 25.000 de euro pentru a-si infiinta propria afacere? Se pare ca acest proiect este propus de ministrii pentru protectia sociala din cadrul UE. Acest proiect vizeaza, evident si Romania! Banii disponibili pentru acest program sunt, pentru moment 100 de milioane de euro, dar poate sa fie extinsa la 500 de milioane de euro! De altfel, oficialii europeni se asteapta la peste 45.000 de solicitanti.

Dailybusiness.ro a scris despre acest proiect un articol din care redam si noi cateva cuvinte.

„Ministrii UE pentru protectie sociala si angajari au decis, luni, ca vor oferi somerilor credite de pana la 25.000 de euro pentru a-si infiinta propria afacere, proiect ce va fi valabil si in Romania. Firma va trebui sa aiba maxim 10 angajati si sa vina cu o idee buna de afaceri, potrivit anuntului facut de Comisia Europeana.

UE va pune initial la bataie 100 de milioane de euro, insa, in cazul in care vor fi multe solicitari, linia de finantare ar putea fi extinsa la 500 de milioane de euro. De altfel, oficialii europeni se asteapta la peste 45.000 de solicitanti. Pentru ca noua reglementare sa inceapa sa functioneze, fiecare stat membru urmeaza sa isi defineasca normele de aplicare.

Comisarul european pentru Protectie Sociala si Angajari, Laszlo Andor, a declarat luni ca facilitatea ii va ajuta pe cei care si-au pierdut slujbele in urma crizei economice si va incuraja activitatile de antreprenoriat. Imprumuturile vor fi acordate in urmatorii opt ani.

”Este important sa reactionam la criza in diverse moduri, iar acesta este unul dintre ele. Incercam sa oferim o oportunitate celor cu spirit antreprenorial, darcare nu au avut acces la finantare, celor care si-au pierdut slujbele sau care au iesit de pe bancile scolii”, a declarat comisarul european. ”Cred ca este important sa demonstram ca Uniunea Europeana vrea sa ii sprijine pe cei care sufera din cauza crizei”, a mai declarat Laszlo Andor.”

Continuarea aici.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează