Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Corina Tǎtǎrǎu la danceWEB 2017

0

Corina Tǎtǎrǎu participă în perioada 12 iulie – 16 august la cea de-a 22-a ediţie a programului danceWEB din Viena, în cadrul căruia va lua parte la ateliere de dans şi proiecte de cercetare şi va susţine performance-uri. Prezența artistei din România la acest program este sprijinită de Institutul Cultural Român prin Direcţia Relaţii Internaţionale, cu colaborarea Institutului Cultural Român de la Viena.

MELT © Claudiu Popescu

Programul danceWEB oferă anual unui număr de peste 60 de tineri dansatori profesionişti din peste 40 de state oportunitatea participării la ateliere şi conferinţe, precum şi la producţii de spectacole de dans contemporan, într-un mediu internaţional. De la debutul său în 1996, peste 1050 de tineri dansatori și coregrafi din 87 de state au participat la acest program. Acoperind un interval de cinci săptămâni, danceWEB se suprapune cu evenimentul ImPulsTanz – Vienna International Dance Festival. Mentorul ediției 2017 danceWEB este dansatoarea şi coregrafa austriacă Doris Uhlich.

Corina Tǎtǎrǎu a fost pasionată de dans de la o vârstă fragedă, astfel încât părinții ei au înscris-o la un club de dans sportiv. A practicat acest sport de performanță timp de aproape 14 ani. Descoperind frumusețea dansului contemporan, a urmat câteva cursuri. La scurt timp după, a fost aleasă în distribuția primului spectacol. Debutul ei pe scenă în dans contemporan a avut loc în octombrie 2015 în performance-ul M.E.L.T – Motion, Emotion, Lateral Thinking al coregrafei Valentina de Piante, realizat în cadrul WASP (Working Art Space and Production) din București. Spectacolul a fost selectat în mai multe festivaluri naționale și internaționale, precum ediţia 2016 a festivalului de dans ImPulsTanz din Viena. A mai lucrat la alte spectacole cu diverși coregrafi străini și români, printre care Thomas Steyaert (Bruxelles), Inger-Reidun Olsen (Oslo) și Simona Deaconescu (București).

 

Pentru informaţii suplimentare despre programul danceWEB puteţi accesa: www.danceweb.eu; www.lifelongburning.eu/projects/danceweb_scholarships.html

 

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81;

office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.