Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Coproducția româno-irlandeză „Ashes Afar”, recomandarea criticii de specialitate la Festivalul Edinburgh Fringe

0

Ashes Afar este o piesă de teatru-experiment răscolitoare, complexă și absolut inteligentă.
Edinburgh Spotlight

Coproducția româno-irlandeză „Ashes Afar” („Cenușă de Departe”), în regia lui Bobi Pricop, se va juca pe 24 septembrie la Godot-Café Teatru, de la ora 19. Spectacolul, rezultat al colaborării dintre VANNER Collective și Asociația T.E.T.A., s-a bucurat de aprecierea publicului și a criticii de specialitate din Scoția, unde s-a jucat timp de o lună în cadrul Edinburgh Fringe Festival 2015. În România, „Ashes Afar” a mai avut o reprezentație, ca spectacol invitat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD.

Ashes Afar - Go Home
Piesa, o comedie neagră concepută special pentru acest proiect, urmărește povestea unui cuplu de tineri emigranți în Londra, un român și o irlandeză. Echipa Vanner Collective și-a propus să investigheze impactul pe care îl are fenomenul imigrării asupra identității și memoriei celor care nu pot defini cu ușurință termenul „acasă”. Textul spectacolului este semnat de Andreea Borțun, regia îi aparține lui Bobi Pricop, iar din distribuție fac parte actorii Crissy O’Donovan și Liviu Romanescu.

Cu o tradiţie începută în 1947, Edinburgh Fringe este cel mai amplu festival de teatru din lume,
adunând în 2015 peste 50.000 de reprezentații ale celor 3.314 spectacole jucate în 313 spatii
teatrale, de la teatru la stand-up comedy, spectacole pentru copii, dans, circ, operă, sketchuri,
musical, cabaret, teatru de stradă, expoziţii, happeninguri.

Cotidianul The Scotsman precizează: „Piesa Andreei Borțun este impregnată de senzații acute de înstrăinare și singurătate… și de foarte mult umor”. Publicaţia Edinburgh Spotlight atribuie cinci stele din cinci spectacolului, menţionând că „Ashes Afar este o piesă de teatru-experiment răscolitoare, complexă și absolut inteligentă… Jocul actoricesc al lui Crissy O’Donovan este sclipitor, precis și în forță”.

„Liviu Romanescu reușește să facă din rolul Mihail o performanță de knockout. Interpretarea sa, mai ales spre finalul piesei, este de un calibru atât înalt încât nu se compară cu alți actori din Fringe,” relatează publicația Broadway Baby, care de asemenea acordă cinci stele spectacolului. „Ashes Afar este un spectacol provocator care ridică teatrul de studio la superlativ,” mai arată articolul.

„Ashes Afar” este primul proiect al companiei Vanner Collective, realizat în parteneriat cu Asociația TETA, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Institutul Cultural Român şi Oxford School of Drama. Echipa de promovare din spatele artiştilor este formată din Andreea Ruscan (manager de proiect), Duncan Molloy (co-producător), Anca Purdel (fundraiser), Silvana Frînculescu (grafică), Cristian Tăbăcitu (web), Claudiu Popescu/Adi Bulboacă/Vlad Bîrdu (foto), Nicolae Constantin Tănase/Cornelia Nicoleasa/Alexandru Matios (video).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.