Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Consumatorii preferă produse 100% româneşti, calitativ superioare şi cât mai naturale

0

Producătorul și procesatorul de carne de pui Aaylex, deținătorul brandului COCORICO a participat în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie la cel mai mare târg din sud-estul Europei specializat pe industria cărnii – CARNEXPO 2015.

Ne-am dorit ca la această ediție a Carnexpo să venim în fața consumatorilor cu un nou stand personalizat care să reprezinte cât mai fidel noile preferințele de consum ale românilor care se îndreaptă în număr din ce în ce mai mare către produse 100% românești, calitativ superioare și cât mai naturale. Este un lucru evident că piața de carne de pasăre a progresat în permanență în ultimii zece ani. Astfel, pieptul de pui, un produs care acum câțiva ani era considerat un produs scump, se bucură deja de o cerere constantă și serioasă pe piața românească. Ambalate în caserole inovative care conferă un termen de garanție mai lung, de până la 14 zile, produsele noastre proaspete răspund foarte bine preferințelor consumatorului român”, a declarat Bogdan Grama, Director General Aaylex Group.

Potrivit statisticilor oficiale (INS, Eurostat), consumul de carne de pui în România este în prezent de aproximativ 22 de kilograme pe an pe cap de locuitor, nivel similar cu media europeană. Piața internă rămâne principala piață de desfacere a Cocorico – aproximativ 70% din producție fiind comercializată în România.

Noul Stand CocoRico

Avantajul nostru ca și producător român este că în fiecare zi putem livra marfă proaspătă în orice supermarket din România, în gamă completă”, a concluzionat Bogdan Grama.

Puiul Cocorico este un pui gustos, sănătos, crescut cât mai aproape de condițiile sale naturale, de aceea se diferențiază prin gust și textură. Calitatea sigură, constantă, mixul nutrițional al puilor 100% sunt asigurate din ingrediente vegetale, fără hormoni (interziși și prin lege), făinuri animale sau aditivi. Creşterea acestora în condiții naturale, lipsite de stres, sub observația zilnică a medicilor veterinari sunt în conformitate cu exigențele codului european de bune practici în domeniu.

Compania Aaylex, deținătoarea brandului Cocorico este și unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din România, având un portofoliul de clienți externi provenind din 17 state printre care se numără: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia și Slovacia. 80% din produsele cerute la export sunt reprezentate de pieptul de pui. În total, anual, Aaylex produce și comercializează peste 60.000 tone de carne de pasăre, 100% românească.

În cadrul CARNEXPO, care anul acesta a fuzionat cu INDAGRA FOOD, au participat peste 170 companii de prestigiu la nivel internațional, cât și principalii jucători din industria alimentară românească. Târgul a reunit cererea şi oferta celor mai importanţi producători din piață, importatori şi furnizori din industria alimentară, deschizând vizitatorilor accesul la surse noi de informare privind produsele, echipamentele şi tehnologiile actuale, în scopul dezvoltării agriculturii şi industriei alimentare din România, în acord cu cele mai exigente standarte internaţionale.

Despre Grupul Aaylex

Grupul Aaylex deține 18 ferme cu o capacitate totală de aproximativ 36 milioane pui vii/ an. Acestora li se adaugă 2 stații de incubație de 18 milioane ouă/an, 2 ferme de reproducție de pasări-adulți cu o producție de 20 milioane ouă/an și 2 ferme de reproducție tineret. Fermele au operațiuni în 6 județe: Buzău, Brăila, Călărași, Galați, Giurgiu și Prahova. Aalyex Prod gestionează un abator propriu localizat în Buzău, acesta fiind unul dintre cele mai mari și moderne abatoare din Europa. Capacitatea sa actuală de abatorizare este de 9.000 de capete pe oră, procesând în prezent întregul efectiv de animale provenit din fermele Aaylex. Abatorul produce 60.000 tone de carne/ an. Deschis în anul 2011, noul abator reprezintă o investiție greenfield în valoare de 54 de milioane de euro.

Companiile grupului dețin o serie de certificări internaționale privind managementul integrat al calitatății și siguranței produselor precum: ISO 22 000 si 9001/2000, BRC grad A, IFS – cel mai înalt standard, LAREX, acreditări BELCERT, UKAS și DAR, acreditarea HACCP, Certificat de grad A în inspecția GMP&R, precum și certificarea Halal.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.