Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Consultări PNRR – Propunerea Code for Romania

0

Code for Romania participă în această seară la consultarea cu societatea civilă organizată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Într-un document cuprinzător realizat de specialiștii Code for Romania, propunem 6 acțiuni strategice pentru transformarea digitală și 8 ecosisteme de care România are nevoie.

Click aici pentru a descărca documentul

Avem o oportunitate unică de a proiecta și implementa prin Planul Național de Redresare și Reziliență tot contextul și mecanicile care pot sprijini pe termen lung orice inițiativă de digitalizare întreprinsă în sectorul public sau privat având stabilitatea, instrumentele și actorii necesari pentru a le pune în practică. Pentru a atinge obiectivele de transformare digitală sustenabilă și eficientă există un set de premise care trebuie asigurate pentru a putea implementa orice plan strategic.

Suntem într-un punct critic când avem o șansă de resetare a modului în care facem digitalizare în România. Dacă vom continua să ne concentrăm pe soluții reactive, fără a crea un cadru pentru un proces corect de proiectare și administrare a instrumentelor digitale, riscăm să irosim cea mai mare finanțare publică pentru un asemenea proces, dar și șansa de a face lucrurile corect. O astfel de oportunitate ar putea fi singura pe care o avem înainte de a fi prea târziu pentru o redresare digitală a României.

Planul pe care România îl va propune trebuie să ia în calcul toate resursele competente din societatea românească, pentru a ne asigura că transformăm oportunitatea în succes. Code for Romania dispune în acest moment de resursele umane și abilitățile necesare pentru a sprijini un set concret de măsuri și soluții (propuse în acest document) pentru a contribui la implementarea acestora ca parte din strategia digitală pentru următorii ani. Avem de asemenea și un mecanism testat de colaborare cu instituțiile centrale, bazat pe un acord cadru cu Guvernul României care așteaptă să fie reoperaționalizat de noul executiv.

Avem astfel și contextul și resursele și cadrul instituțional de a lucra împreună, precum și disponibilitate imediată în construirea și implementarea axei de digitalizare din Planul Național de Redresare și Reziliență. Code for Romania contribuie cu peste 120 de soluții digitale proiectate pentru a răspunde punctelor nevralgice din principalele sectoare de dezvoltare ale României.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.