Constanța: European castles – step back into History,eveniment eTwinning

0

Eveniment eTwinning  European castles – step back into History

Un proiect de colaborare interșcolară, internațională eTwinning se derulează în Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța, în anul școlar 2017-2018, continuând tradiția începută în această instituție în urmă cu 8 ani.

Pe platforma eTwinning, în cadrul unor clase virtuale, elevii și profesorii crează proiecte internaționale și urmăresc dezvoltarea competențelor  necesare tinerilor în secolul al XXI-lea. Elevii clasei a VI aB, au început să lucreze împreună cu colegii lor din Grecia și Italia în septembrie 2017. Proiectul  eTwinning se numește European castles – step back into History. În cadrul videoconferinței din 27 februarie 2018 elevii au sărbătorit Anul European al Patrimoniului Cultural prezentând partenerilor de proiect elemente ce țin de patrimoniul național tangibil (monumente istorice), dar și de cel intangibil (legende, povești) despre castelul Bran, iar partenerii din proiect au prezentat Castelul medival din Rhodos, Castelul din Vișegrad, Castelul din Vibo  Valentia, Castelul Pizzo, Calabria. La finalul videoconferinței, elevii au jucat Kahoot și au demonstrat că dețin competențe digitale și lingvistice, dar s-au și amuzat.

Evenimentul  online a fost apreciat de elevi, de profesorii Colegiului și de părinți.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.