Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Consolidarea antreprenoriatului social în România

0

Fundația NESsT România anunță lansarea proiectul “Dezvoltarea de parteneriate în vederea consolidării antreprenoriatului social”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

swissro-centered-1-rgb

Prin acest proiect, ne propunem să creștem capacitatea antreprenorilor sociali din România de a demara și dezvolta întreprinderi sociale sustenabile care să creeze locuri de muncă sau venituri pentru categoriile defavorizate in România, în același timp beneficiind de expertiza și experiența unui partener elvețian și a doi parteneri români. Proiectul este implementat de Fundația NESsT România în parteneriat cu doi actori cu experiență în domeniul economiei sociale,  Social Entrepreneurship Initiative & Foundation (SEIF) din Elveția, şi Fundaţia “Alături de Voi” (ADV) din România. Perspectivele diferite ale partenerilor vor determina căi inovative de rezolvare a problemelor sociale, creând noi oportunități de cooperare internațională.

Obiectivul general al proiectului constă în întărirea rolului întreprinderilor sociale, ca şi promotori de schimbare pozitivă pentru o societate incluzivă, prin transferul de cunoștințe şi bune practici între România şi Elveţia. Proiectul demarează în luna februarie cu lansarea Competiției pentru Întreprinderi Sociale prin care vor fi selectați 10 antreprenori. Aceștia vor primi sprijin pentru dezvoltarea planurilor de afaceri. Alte activități din proiect includ:  mese rotunde pentru identificarea potențialilor antreprenori sociali interesați de dezvoltarea unei întreprinderi sociale; consolidarea și dezvoltarea afacerii (workshop-uri, mentorat, vizite și schimb de experiență) pentru un număr de 10 întreprinderi sociale; două studii de caz video prezentând bune practici de întreprinderi sociale din România; Ziua Întreprinderilor Sociale 2016, eveniment dedicat dezvoltării unui ecosistem propice întreprinderilor sociale prin împărtășirea bunelor practici și instrumentelor cheie cu antreprenori, investitori și factori de decizie publică.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 3 ani. Valoarea totală a finanțării acordata prin Programul de Cooperare Elvetiano – Roman este 249,143.98 CHF, co-finanțarea din partea Fundația NESsT România fiind de 50,804.00 CHF.

Pentru mai multe detalii despre proiect vă invităm să urmăriți pagina de Facebook www.facebook.com/NESsT.Romania. 

Despre NESsT:

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. / www.nesst.org

Despre SEIF:

Social Entrepreneurship Initiative and Foundation (seif) organizație înființată în Zürich, Elveția, sprijină persoane și echipe ale căror idei inovative urmăresc să rezolve provocări ale afacerilor sociale. Seif oferă servicii profesionale de asistență pentru afaceri sociale prin consolidarea capacității organizaționale și networking, suport oferit în toate etapele de dezvoltare ale afacerii, de la conturarea ideii până la stadiul de creștere.

Despre ADV:

Fundația „Alături de Voi” (ADV) România este o organizație neguvernamentală, înființată în februarie 2002 a cărei misiune este incluziunea persoanelor seropozitive HIV și din alte grupuri vulnerabile. ADV România este prima organizație din țară care a înființat 3 unități protejate sub sigla Util Deco în care a creat locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități. ADV România este unul din promotorii conceptului de economie socială la nivel național, deținând Centrul Național de Economie Socială la Iași și alte centre de resurse în domeniu, în Constanța și Târgu Mureș, și un centru de resurse on-line www.ropes.ro (Produs în Economia Socială din România).

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.