Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferințe publice la Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Biblioteca Municipală „B.P.Hasdeu”

0

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Biblioteca Municipală „B.P.Hasdeu” din Chișinău, continuă organizarea conferințelor publice consacrate unor personalităţi importante ale istoriei şi culturii române. Manifestările sunt destinate, în special, tineretului studențesc și profesorilor, dar și publicului larg interesat de diversele momente ale culturii naționale.

icr chisinau

Redactat de Jachi Florea

În perioada imediat următoare, programul conferințelor publice se va desfășura după cum urmează:

• 17 martie, ora 17.00, la Biblioteca Publică Municipală „B.P. Hasdeu” din Chişinău – prelegerea „Alexandru Robot – poetul somnului singurătăţii” (la 100 ani de la naştere), susţinută de scriitorul Ion Mânăscurtă.
• 23 martie, ora 17.00, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova – prelegerea publică „Rolul operei lui Alexandru Donici în procesul de formare a limbii române literare” (la 120 ani de la naştere), susţinută de filologul Vasile Bahnaru, directorul Institutului de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

• 29 martie, ora 17.00, la Biblioteca Publică Municipală „B.P. Hasdeu” din Chişinău – prelegerea publică „Un succesor al lui Ion Creangă – moş Trifan Baltă” (la 140 ani de la naştere), susţinută de scriitorul Ion Mânăscurtă.

Conferințele vor fi dublate de expoziții de carte organizate de cele două biblioteci. În deschiderea fiecărui eveniment, conferențiarul va fi prezentat publicului de reprezentanţii ICR Chișinău.

Redactat: Jachi Florea

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.