Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința YoungDiplo: Politica externă a României într-o lume multipolară

0

GRASP (Societatea Globală a Tinerilor Profesioniști Români) are plăcerea de a vă invita la cea de-a doua conferință YoungDiplo “Politica externă a României într-o lume multipolară, care va avea loc pe 30 martie la Institutul Cultural Roman din București (Aleea Alexandru, nr. 38).

În timp ce criza economică se acutiza, în 2011 Brazilia întrecea Marea Britanie ca putere economică, clasându-se pe locul șase în topul mondial. Până în 2020, Rusia va deveni cea de-a patra economie a lumii; în mai puțin de 10 ani, toate statele BRICS vor contribui la modificarea radicală a ierarhiei actuale, luând locul puterilor economice tradiționale, precum Marea Britanie, Germania, Franța și Italia. În lumea multipolară actuală, România va trebui să-și consolideze nu numai relațiile cu partenerii săi tradiționali, precum UE și Statele Unite, ci și pe cele cu noile puteri emergente.

Îndeplinirea angajamentelor actuale și extinderea opțiunilor noastre de politica externă vor fi mai ușor de realizat dacă actualii studenți și viitorii experți în politică internațională și afaceri externe ai României vor câștiga experiență în concordanta cu cele mai înalte standarde internaționale.

Dacă te numeri printre ei, vino pe 30 Martie să iei parte la o zi de discuții cu diplomați, reprezentanți ai mediului de afaceri, policy-makers, tineri profesioniști și specialiști în relații internaționale. Ne vom concentra asupra următoarelor întrebări:

 • Care sunt provocările și oportunitățile cu care se confruntă România pe scena internațională, în diplomație, securitate și energie ?
 • Cum poate România să contribuie la construirea de legături între puterile tradiționale și cele emergente ?
 • Poate România să contribuie la avansarea normelor și practicilor democratice în societățile care sunt în curs de schimbare în urmaprimăverii arabe ?
 • Ce poate face România pentru a-și consolida instrumentele legislative și de politici publice, cu scopul de a atrage mai multe investiții ? Unde se situează politica energetică a României, în comparație cu cea a statelor vecine?

Invitați:

 • Excelenta Sa Ambasadorul Africii de Sud Pieter Andries Swanepoel
 • Prof. Dr. Iulian Chifu (consilier prezidential)
 • Gen. (ret.) Constantin Degeratu
 • Oana Marinescu (director, OMA Vision)
 • Radu Dudau (ROEC – Romania Energy Center)
 • Prof. Dr. Armand Gosu (Facultatea de Stinte Politice, Universitatea din Bucuresti)
 • Carmen Gavrila (Radio Romania Actualitati)
 • Prof. Dr. Marian Zulean (Facultatea de Administratie si Afaceri, Universitatea din Bucuresti)
 • Simona Soare (ISPAIM)

Prima conferință YoungDiplo a avut loc la Ambasada României din Londra pe 4 februarie și a reunit 11 speakeri internaționali și aproximativ 100 de studenți și tineri profesioniști.

Cum poți participa?

Candidaturile pentru participarea la conferință vor fi acceptate până la data de 24 martie și vor fi evaluate pe măsura ce sunt primite.

 

Pentru a-ți depune candidatura, te rugăm să completezi următorul formular.

 

Vei primi un răspuns cu privire la participarea la conferință până pe  27 Martie.

Taxa de participare :

Intrarea la conferință este liberă. Ea include prânzul din ziua de 30 martie. Participanții sunt încurajați să facă o donație de 25 RON.

Conferința este organizată cu sprijinul partenerului principal ROEC (Romania Energy Center) și a partenerilor media Radio France International, Radio Romania Actualități, Radio Romania Internațional, Foreign Policy, Lume Buna, Romania Pozitivă, StiriONG, Romania Insider.

YoungDiplo îşi propune să contribuie la formarea viitoarei generaţii de experţi români în relaţii internaţionale, prin facilitarea dialogului cu actualii specialişti în acest domeniu, prin cursuri de specializare, prin organizarea unor stagii de practică relevate şi prin promovarea şi publicarea lucrărilor de cercetare ale acestor tineri în presa de specialitate din România. Conferinţa de la Londra va fi urmată de o conferinţă similară la Bucureşti, la 30 martie 2012, aceste evenimente având ca scop strângerea de informaţii pentru o şcoală de vară de trei săptămâni, cu instructori de la universităţi de prestigiu: Harvard, Columbia, Georgetown, Oxford, London School of Economics. www.facebook.com/youngdiplo.

Înfiinţată în 2008 ca GRSPSociety din iniţiativa unui grup de tineri români aflaţi la studii în Budapesta, GRASP este o reţea deschisă formată din studenţi, tineri profesionişti şi organizaţii partenere care împărtăşesc misiunea GRASP de a contribui activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătăţirea politicilor publice,  transfer de cunoştințe şi know-how, încurajarea dialogului şi dezbaterilor publice și sustinerea antreprenoriatului. www.mygrasp.org

Despre autor

avatar

Asociația Globală a Tinerilor Studenți și Profesioniști Români (GRASP) este o organizație neguvernamentală fondată în 2008 la iniţiativa unui grup de tineri români aflaţi la studii în străinătate. GRASP este o reţea deschisă care contribuie activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătăţirea politicilor publice, transfer de cunoştințe şi know-how, încurajarea dialogului şi dezbaterilor publice și susținerea antreprenoriatului. www.mygrasp.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.