Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința „Un veac de singurătate? Realități și percepții de-o parte și de alta a Prutului”

0

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău vă invită la conferința „Un veac de singurătate? Realități și percepții de-o parte și de alta a Prutului” luni, 26 martie 2018, începând cu ora 13.00, la sala Antract a Teatrului Național „Mihai Eminescu” Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 79, Chișinău, Republica Moldova.

Evenimentul este dedicat unei analize comparative a principalelor evenimente istorice ce reflectă, în prag aniversar al sărbătoririi Centenarului României, un prilej de cunoaștere a realităților și percepțiilor unei istorii și culturi comune, de-o parte și de alta a Prutului. Prezentările din cadrul conferinţei vor ilustra principalele momente istorice:

  • 27 martie 1918 – unirea Basarabiei cu România
  • 26 iunie 1940 – ocuparea Basarabiei, Bucovinei de Nord și a Ținutului Herța de către URSS
  • Consecințele încheierii Pactului Molotov-Ribbentrop și acceptarea realităților geopolitice instituite după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial și aflate în vigoare și la acest început de secol XXI

Conferința se adresează publicului interesat de cunoașterea istoriei comune și a semnificațiilor care au părtruns în mentalul colectiv în această perioadă de timp. Totodată, vor fi subliniate câteva episoade marcante care au avut loc în exil.

Printre invitaţi se numără Constantin Corneanu (AESGS „Gheorghe Brătianu”), Sergiu Musteață (Universitatea Pedagocică de Stat „Ion Creangă”, Chișinău), Mihaela Toader (IICCMER), Liviu Țăranu (CNSAS). Conferința va fi moderată de dl Radu Preda, Preşedinte executiv IICCMER.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.