Conferinta Nationala Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania

0

Centrul pentru Consultanţă şi Cercetare în Domeniul Culturii – organismul naţional de implementare a Anului European al Voluntariatului (AEV) 2011, împreună cu grupul de lucru pentru AEV 2011, organizează, pe data de 4 februarie 2011, Conferinţa naţională Anul European al Voluntariatului 2011 în România, primul eveniment din calendarul oficial de activităţi dedicate acestui an în România. Conferinţa are loc la Hotel Howard Johnson – Bucureşti, începând cu ora 9.30, sala Platinum Ball Room, etajul 2.

Conferinţa va reuni voluntari, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale care implică voluntari, instituţii publice care lucrează cu voluntari sau care au competenţe în sprijinirea activităţilor de voluntariat, instituţii publice şi private care finanţează activităţi de voluntariat, reprezentanţi ai companiilor care sprijină implicarea angajaţilor în programe de voluntariat. Paticipanţii vor dezbate teme de interes pentru mişcarea de voluntariat din România în cadrul a 4 grupuri de lucru tematice: recunoaşterea competenţelor dobândite prin voluntariat, definiţie şi cadru legal pentru voluntariat, codul etic al organizatorilor activităţilor de voluntariat, voluntariatul sprijinit de angajator şi responsabilitatea socială corporatistă. Va avea loc târgul de oferte şi parteneriat – un spaţiu deschis interacţiunii şi dialogului dintre participanţi pentru exprimarea interesului referitor la implicarea în diferite evenimente sau programe ample care vor avea loc pe durata anului 2011. În cadrul conferinţei vor fi prezentate şi oportunităţi de finanţare active în prezent în România.

Informaţii despre AEV în România: www.voluntariat.ro

Informaţii la nivel european: www.europa.eu/volunteering

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează