Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința Internațională ABA – Live – 23-24 Octombrie 2020

0

Conferința Internațională ABA 2020, ediție exclusiv digitală, are loc în toamnă și

atrage cei mai reputați specialiști din lume în analiza aplicată a comportamentului

A IX-a ediție a Conferinței Internaționale ABA se va desfășura în perioada 23 – 24 Octombrie 2020, fiind integral găzduită online.

Conferința Internațională ABA (https://conferinta-aba.ro) este prima ediție complet digitală a acestui eveniment, cel mai important din Sud-Estul Europei dedicat analizei comportamentale aplicate, avand ca speakeri lectori din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, India și România.

Din rândul lectorilor, William L. Heward se va concentra pe strategiile prin care noile informații și abilitățile care sunt transmise prin terapie vor fi putea fi generalizate și menținute în comportamentul cotidian de către copiii și adolescenții cu autism. Karola Dillenburger va susține o prezentare despre problemele pe care le întâmpină adulții cu autism, aflați în forme diferite ale spectrului, de la cei care pot fi autonomi până la cei care necesită suport semnificativ de-a lungul vieții.

Foarte importante, din punct de vedere terapeutic, vor fi și prezentările realizate de Smita Awasthi, care va exemplifica tehnici de vocalizare aplicabile copiilor cu autism și de Jonathan Tarbox, care va prezenta tehnici de alimentație diversificată pentru copiii cu autism.

Todd Ward va expune modul în care tehnicile analizei aplicate a comportamentului pot fi utilizate în cadrul companiilor, iar Anca Dumitrescu va aborda modul în care principiile analizei comportamentale aplicate pot fi integrate în creșterea copiilor.

De asemenea, conferința va conține și subiecte de interes major pentru integrarea socială a persoanelor cu autism. În cadrul evenimentului se va organiza un panel de experți, în care se vor discuta strategii de creare a locurilor de muncă pentru adulții cu autism. Printre vorbitorii acestui panel va fi și Nathalie Vanheusden, expert în programe de angajări ale persoanelor cu autism.

Conferința va fi acreditată în România de către Colegiul Psihologilor, iar la nivel internațional, de către Behavior Analyst Certification Board.

Organizatorii sunt Asociația Help Autism și Autism Voice, două dintre cele mai mari organizații din România dedicate recuperării și integrării sociale a copiilor și adolescenților cu autism. Obiectivul declarat al acestor asociații este de a organiza un eveniment în care să se prezinte bune practici și soluții viabile pentru provocările specialiștilor, cadrelor didactice și părinților care sunt implicați în procesul de recuperare a copiilor cu Tulburări de Spectru Autist.

Înscrierile se pot face pe site-ul https://conferinta-aba.ro/inscriere/, până la data de 15 octombrie, iar înscrierile până la data de 4 septembrie beneficiază de tarif early bird. Menținând orientarea către calitate și incluziune din edițiile anterioare, organizatorii oferă reduceri pentru studenții și părinții interesați de aceste tematici, încurajând înscrierea acestora într-un număr cât mai mare.

Despre organizatori:

Ajunsă la 10 ani de la înființare, Asociația Help Autism este cea mai mare organizație din România care este dedicată acestei cauze, oferind susținere pentru peste 600 de copii și adolescenți diagnosticați cu TSA (Tulburare de Spectru Autist) în cadrul programelor de terapie desfășurate în cele 5 centre și la domiciliu. Help Autism caută să ofere constant un spectru amplu de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor, oferind terapie specifică, sprijin pentru părinți, coordonând programe de integrare școlară sau organizând campanii de conștientizare, lobby și advocacy.

Tot în acest sens, Help Autism a încheiat 6 parteneriate public-private cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița, desfășoară cursuri de formare în terapie ABA, organizează cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și sedințe de consiliere pentru părinți.

Autism Voice, fondată în 2008, este prima asociație specializată în recuperarea copiilor cu autism care a introdus în România posibilitatea formării specializate ABA a terapeuților. De peste 12 ani, în cadrul Autism Voice se aplică cel mai complex program de recuperare al copiilor cu autism din țară, în centre sau la domiciliu, iar 87% dintre copiii aflați în recuperare sunt integrați social și școlar.

Membrii fondatori și specialiștii care oferă servicii în cadrul Autism Voice au urmat programe de formare cu recunoaștere internațională în ABA iar serviciile oferite de asociație acoperă toate nevoile de recuperare ale unui copil cu autism sau alte tulburari de dezvoltare. Cursurile oferite în cadrul asociației îi pregătesc inclusiv pe părinți și cadrele didactice pentru a face parte din procesul de recuperare. Autism Voice dispune de două centre de terapie unde 400 de copii cu tulburări de spectru autist sau alte tulburări de dezvoltare beneficiază anual de servicii de recuperare pe baza principiilor analizei comportamentale aplicate, abordare cu rezultate dovedite științific, la nivel mondial.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.