Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinţa „Diaspora şi antreprenoriatul – factori decisivi pentru economia românească”

0

Fundaţia Lufkin pentru Antreprenoriat şi Migraţie („FLAME”) va organiza miercuri, 17 februarie 2016, începând cu ora 11:00, la sediul BNR, Sala Mitiţă Constantinescu, Conferinţa „Diaspora şi antreprenoriatul – factori decisivi pentru economia românească”.

Evenimentul va aborda fenomenul migraţiei româneşti şi tendinţele recente ale acestuia, aducând în atenţia publicului potenţialul nevalorificat pe care îl prezintă românii care trăiesc şi muncesc în străinătate, în contextul dezvoltării economiei româneşti. Subiectul va fi abordat dintr-o multitudine de perspective: economică, demografică, socială.

În deschiderea conferinţei va lua cuvântul dl. Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR. Vor mai avea intervenţii:

– doamna Sandra Pralong, consilier de stat, Departamentul pentru Relaţia cu Românii din afara Graniţelor, Administraţia Prezidenţială;
– domnul Vintilă Mihăilescu, director, Departamentul de sociologie din cadrul SNSPA;
– domnul Michael Stewart, consilier economic, Ambasada SUA;
– domnul Ludwik Sobolewski, CEO, Bursa de Valori Bucureşti;
– doamna Cristina Dobre, Preşedinte al Fundaţiei Lufkin pentru Antreprenoriat şi Migraţie.
Moderatorul evenimentului va fi domnul Adrian Vasilescu, consultant strategie din partea BNR.

Cei interesaţi să înţeleagă mai bine contextul actual al migraţiei româneşti sunt rugaţi să se înscrie, în limita locurilor disponibile, printr-un e-mail la cdobre@lufkinfoundation.com, până pe data de 16 februarie, la ora 15:00.

lufkin

Fundația Lufkin pentru Antreprenoriat și Migrație (“FLAME”) este o organizaţie neguvernamentală ale cărei programe sunt dedicate atât românilor care trăiesc şi muncesc în afara graniţelor ţării, cât şi celor care se reîntorc din străinătate şi au nevoie de susţinere pentru a se reintegra în comunitatea din care au plecat.

În cadrul misiunii sale, fundaţia desfăşoară acţiuni vizând următoarele direcţii:

• Dezvoltarea şi implementarea unor programe de sprijin adresate românilor din Diaspora;
• Îmbunătăţirea percepţiei generale asupra migranţilor români, urmărind recunoașterea publică a abilităților deosebite care îi caracterizează;
• Încurajarea şi cultivarea spiritului antreprenorial al românilor prin programe educaționale, consiliere, înlesnirea accesului la capital şi promovarea unor modificări ale cadrului legal;
• Activități de cercetare și de promovare a intereselor membrilor comunităților românești de peste hotare în ţările gazdă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.