Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta dezbatere „Uniunea Europeana – o modalitate de a garanta prosperitatea tuturor ?”

0

Vizita in Romania a D-lui Henri Malosse, Presedinte al Comitetului Economic si Social European.

Conferinta dezbatere « Uniunea Europeana – o modalitate de a garanta prosperitatea tuturor ? »

Cu ocazia vizitei in Romania a D-lui Henri Malosse, Presedinte al Comitetului Economic si Social European, Biroul Europa centrala si orientala al Agentiei universitare a Francofoniei in colaborare cu Grupul Ambasadelor, Institutiilor si delegatiilor francofone in Romania si Centrul regional francofon de cercetare in stiinte sociale Villa Noël organizeaza in data de 17 aprilie, la ora 18, conferinta dezbatere « Uniunea Europeana – o modalitate de a garanta prosperitatea tuturor ? ».

Dezbaterea va avea loc la Villa Noël, in strada Emile Zola, nr 6 Bucuresti si va reuni reprezentati ai ministerelor, ai mediului diplomatic si academic, experti si studenti.

Venirea in România a D-lui Henri Malosse este o ocazie speciala oferita studentilor si societatii civile in general de a-si exprima punctul de vedere in legatura cu chestiuni relative la Uniunea Europeana.

Obiectivul acestei intalniri va fi identificarea unor mecanisme prin care participarea societatii civile si a actorilor economici si sociali poate fi eficientizata, astfel incat societatea civila sa fie asociata definirii politicilor de dezvoltare a unei Europe prospere si solidare prin respectarea valorilor comune.

Participarea la conferinta se face in urma unui mesaj de inscriere trimis la adresa europe-centrale-orientale@auf.org.

agence universitare de la francophonie

Despre Agentia universitara a Francofoniei

Agenția universitară a Francofoniei (AUF) este o instituție cu dublu statut: asociație ce reunește peste 800 de universități ale lumii și, în același timp, operator al Francofoniei pentru învățământul superior și cercetare.

Încă din 1961, AUF pune în practică acțiuni în beneficiul instituțiilor de învățământ superior care oferă studii de sau în  limba franceză: programe de burse, proiecte de cooperare, cercetare și guvernanță, susținerea manifestărilor științifice, sprijin pentru profesionalizarea învățământului, intervenții în vederea reconstrucției sistemelor de învățământ în țările unde acest lucru este necesar. Răspunzând nevoilor definite de membrii săi, acțiunile AUF acoperă în prezent 100 de țări de pe 5 continente.

Despre Biroul Europa centrala si orientala al Agentiei universitare a Francofoniei

Pentru Europa centrală și orientala, activitatea Agenției este coordonată de către Biroul regional de la București (BECO), care a fost inaugurat în 1994. Acest birou cuprinde o rețea de 89 universități membre provenind din 19 țări. BECO numără 7 reprezentanțe în 6 țări ale regiunii: București – România: Biroul regional; Sofia – Bulgaria: Institutul Francofoniei pentru Administrare și Gestiune şi Reprezentanţa AUF de la Sofia; Chișinău – Moldova: Reprezentanţa AUF în Moldova; Tirana – Albania: Campus digital Francofon; Tbilissi – Georgia: Campus digital Francofon.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.