Conferinta “Dezvoltare Durabila la Marea Neagra”

0

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) invită studenții și absolvenții români de pretutindeni să aplice la Conferința “Dezvoltare Durabilă la Marea Neagră”, până pe data de 17 iulie 2010.

Evenimentul va reuni tineri de valoare înscriși în cele două competiții, precum și reprezentanți ai diplomației și ai mediului de afaceri, pentru a facilita schimbul de idei și bune practici în domeniul dezvoltării durabile a României în regiunea Mării Negre.
Parteneri principali: Alianța Civilizațiilor; Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în România. Evenimentul se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

Conferința va cuprinde două grupuri de lucru, după cum urmează:
1.Grupul de lucru I : “Geopolitică și Geostrategie la Marea Neagră”
România în Uniunea Europeană și rolul său la Marea Neagră
Securitate energetică
Importanța strategiei dunărene pentru regiunea Mării Negre
Inițiativele de cooperare regională în zona Mării Negre

2.Grupul de lucru II : “Investiții Durabile la Marea Neagră”
Energie regenerabilă
Protecția și valorificarea patrimoniului Mării Negre și a Deltei Dunării
Ecoturism
Reciclarea și valorificarea deșeurilor
Noile tehnologii informatice și dezvoltarea durabilă

Primul grup de lucru constă într-o competiție de eseuri științifice pe unul din subiectele propuse. Al doilea grup de lucru constă într-o competiție de proiecte antreprenoriale în domeniul investițiilor durabile.

Aplicația inițială va conține CV-ul aplicantului (în limba engleză) și abstractul lucrării (maxim o pagină, în limba engleză și în limba română). Acestea trebuie trimise până la data de 17 iulie 2010, la urmatoarea adresă de e-mail: conferinta@lsrs.ro. Pentru etapa finală a competiției, participanții selectați vor fi invitați să își trimită lucrarea completă, de maxim 10 pagini, pe care o vor prezenta în cadrul Conferinței “Dezvoltare Durabilă la Marea Neagră” din 28 – 29 august.

Pentru mai multe detalii referitoare la premiile de la fiecare grup de lucru, constând în bani, stagii de practică în domeniu, dar și consiliere în implementarea proiectului antreprenorial și posibilitatea incubării proiectului, vă rugăm consultaț acest link.

Conferința “Dezvoltare Durabilă la Marea Neagră” își propune să devină un eveniment anual, care va pune bazele unei comunități online, o rețea formată din tineri participanți la Conferință și experți în domeniul dezvoltării durabile și în regiunea Mării Negre, care să genereze noi proiecte și soluții de dezvoltare în zonă.

Termen limită pentru înscriere: 17 iulie 2010
Website: www.lsrs.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează