Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concursul national de creatie in limba engleza aduce peste 5000 de participanti din peste 230 de localitati!

0

Peste 5000 de participanti la concursul national de creatie in limba engleza

Cea de a treia editie a concursului national de creatie in limba engleza Shakespeare School Essay Competition a luat sfarsit! Succesul competitiei a fost rasunator, depasind chiar si asteptarile noastre: am primit 5100 de eseuri in limba engleza de la elevi entuziasti din peste 350 de localitati!  Fata de editia din 2010, cand s-au inregistrat 3100 de eseuri din 230 de localitati, ne bucuram sa constatam o crestere de peste 60% a numarului de participanti!

Suntem coplesiti de amploarea si popularitatea pe care a capatat-o acest concurs si chiar mai mult, ne-a bucurat sa aflam ca vestea competitiei a depasit chiar si granitele tarii! Avem cativa participanti romani in prezent rezidenti in Trieste (Italia), Atena (Grecia), Chisinau sau chiar in Zug (Elvetia)!

Concursul s-a desfasurat in perioada 7 februarie-23 martie 2011, iar participarea a fost gratuita si deschisa tuturor elevilor romani.
Lansat pe 7 februarie 2011, concursul de eseuri a fost organizat pentru 2 grupe de varsta: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani. Toti participantii au putut intra in cursa pentru o tabara de vara gratuita in Marea Britanie la Cambridge, Oxford, St. Michael’s College sau Harrow House College!

Biletul de intrare in cursa a fost reprezentat de un eseu in limba engleza, iar temele propuse au fost incitante, adecvate fiecarei categorii in parte. Astfel, elevii de gimnaziu au avut de realizat o descriere a unei lumi perfecte pornind de la 4 imagini sugestive, iar cei mari au avut de scris despre rolul si importanta voluntariatului. Concursul s-a desfasurat sub egida Anului European al Voluntariatului.

Multumim tuturor participantilor pentru ca au dovedit ca sunt fani adevarati ai limbii engleze si au avut curajul sa-si impartaseasca ideile creative cu noi (in limba engleza), dar multumiri speciale dorim sa le acordam si profesorilor care i-au indrumat! Cu ajutorul sponsorilor nostri Mirunettte International Education, Fischer International si Carturesti, dar si cu sprijinul British Council si al inspectoratelor scolare, profesorii din toata tara au fost informati de competitia de eseuri organizata de Shakespeare School. Acestia s-au aratat extrem de receptivi si si-au incurajat elevii sa participe la concursul nostru de eseuri! Drept urmare, ii felicitam pe toti profesorii care si-au informat si indemnat elevii sa profite de aceasta oportunitate educationala!

Nu in ultimul rand, multumim partenerilor media care ne-au ajutat sa popularizam acest concurs si carora li se datoreaza in buna masura succesul acestuia: TVR, Kiss FM, Fundatia Dinu Patriciu, Teen Press, Asociatia Young Initiative, Mediafax, Presa in Blugi, Romania Pozitiva, 24fun.rocalificativ.ro, clopotel.ro, studentie.ro, blogul amdoar18ani.ro, Agentiadecarte.ro! Multumiri speciale dorim sa oferim si agentiei Cohn and Jansen care a semnat campania de comunicare a concursului avand drept slogan “Write, race and win!“, dar si tipografiei Simaco Advertising si companiei Puma Romania, care va oferi premiantilor articole sportive!

Ce urmeaza?

Valul de entuziasm de la voi toti ne insufla energia de care vom avea nevoie in urmatoarea perioada pentru a evalua eseurile voastre. Comisia de jurizare va fi alcatuita din 14 profesori de limba engleza, iar corectura se va realiza in mai multe runde. Va fi o misiune frumoasa, in care ne vom stradui sa fim foarte rigurosi si sa facem o selectie foarte corecta.

Vom anunţa cei 20 de finalişti pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă în parte (11-14, respectiv 15-19 ani) pana la data de 20 mai pe blog-ul Shakespeare School.Va invitam sa urmariti blogul nostru pentru a fi la curent cu toate noutatile si, chiar daca s-a incheiat concursul, speram sa ne fiti in continuare alaturi prin comentarii!

Cei mai talentaţi dintre elevi se vor cunoaşte în cadrul selecţiei finale ce se va face prin interviurile din 28-29 mai, desfasurate la Shakespeare School in Bucuresti. Suntem nerabdatori sa ii cunoastem pe cei mai buni dintre cei buni, aflati in toate colturile tarii!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.