Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concursul internațional de design, Jumpthegap, anunță cea de-a șasea ediție în cadrul Beijing Design Week

0

În data de 28 septembrie, a fost anunțată cea de-a șasea ediție a competiției jumpthegap, în cadrul unei ceremonii ținute la Pavilionul Barcelona din cadrul prestigiosului eveniment Beijing Design Week 2014, cel mai amplu eveniment din industria designului din Asia.

Înregistrarea înscrierilor poate fi făcută până la data de 25 februarie 2015, prin website-ul oficial www.jumpthegap.com.

Roca_JumptheGap 2014Competiția de design organizată de compania Roca, în colaborare cu Centrul de Design BCD Barcelona (Barcelona Centro de Diseño), oferă o platformă internațională pentru tinerii profesioniști sau studenții la arhitectură sau design din întreaga lume unde aceștia își pot dovedi ideile și talentul. Astfel, participanții sunt provocați să propună și creeze soluții inovatoare pentru spațiul băii și spații adiacente.

Încă de la început, jumpthegap a avut alături un juriu format din arhitecți și designeri de prestigiu. Pentru această ediție, președintele juriului este recunoscutul architect de origine chineză Ma Yansong, câștigătorul unor premii precum Young Global Leaders 2014 (YGL – Tineri Lideri Globali).

Lista membrilor juriul este completată de profesioniști de prestigiu din întreaga lume:

  • Marcelo Rosenbaum (Brazilia), Designer și Directorul biroului de design și inovație din Rosenbaum;
  • Tom Dyckhoff (Marea Britanie), jurnalist și critic de arhitectură;
  • Guta Moura (Portugalia), Co-fondator al Experimenta și Director al Bienalei EXD (ExperimentaDesign);
  • Josep Congost (Spania), Managerul Centrului de Design Roca;
  • Rafael de La-Hoz, Arquitecto (Spania), unul dintre Patronii Fundației de Arhitectură Contemporană;
  • Isabel Roig (Spania), Managing Director al BCD (Barcelona Centro de Diseño) și președinte al BEDA (Biroul Asociației Europene de Design).

Noua ediție a competiției 2014 – 2015 are câteva noutăți:

  • În primul rând, urmărind să promoveze excelența și talentul printre cei tineri, jumpthegap va avea două categorii: una dedicată studenților și una profesioniștilor. Proiectele câștigătoare vor primi 4.000 de euro, pentru fiecare dintre cele două categorii.
  • Cea de-a doua noutate este atenția deosebită acordată sustenabilității, unul dintre cele mai importante principii ale inovației în spațiul destinat băii. De aceea, în acest an, jumpthegap va avea un premiu special pentru Sustenabilitate, înmânat de Fundația Roca, We Are Water, al cărei obiectiv este să creeze o nouă cultură a apei, care să permită o gestionare corectă și sustenabilă a resurselor de apă disponibile în lume.

Regulamentul și toate informațiile referitoare la competiție sunt disponibile pe website-ul oficial: www.jumpthegap.net și pe pagina de Facebook (jumpthegap).

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.