Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concursul Economy Works trimite liceeni români la şcoli de vară în SUA şi Germania

0

Elevii din toate liceele din România au posibilitatea de a câştiga premii în bani, precum şi burse pentru participarea la seminarii pe teme economice în SUA şi în Germania, în cadrul celei de-a V-a ediții a Economy Works. Proiectul, organizat de Societatea pentru Libertate Individuală (Solib), constă într-o campanie de e-learning şi un concurs de testare a gândirii critice cu privire la diverse teme economice.

„Economy Works face legătura între ceea ce elevii învaţă la şcoală şi economia aplicată, determinându-i, în acelaşi timp, să gândească out of the box, să îşi formeze propriile opinii cu privire la modul optim de funcţionare a economiei. Ne bucurăm să vedem că din ce în ce mai mulţi tineri doresc să aprofundeze cunoştinţele oferite de învăţământul formal, iar economia nu mai este doar o disciplină școlară, ci o perspectivă de a privi și înțelege lumea”, a declarat Claudiu Năsui, Preşedinte SoLib.

Concursul este structurat în 2 module online, fiecare având o altă temă din domeniul economic. Pentru fiecare modul, elevii trebuie să răspundă la o întrebare de gândire critică printr-un scurt eseu. Aceştia vor avea la dispoziţie materiale diverse pentru a înțelege tema respectivă, prezentate într-un format atractiv (texte scurte, prezentări, documentare, interviuri, benzi desenate). Fiecare modul oferă trei premii a câte 100$ şi alte două premii în cărţi pe teme economice.

economy worksLa sfârşitul etapei online, cei 10 câștigători vor fi invitaţi la o conferinţă, unde vor avea oportunitatea de a întâlni alţi tineri pasionaţi de economie, de a purta discuţii cu profesori universitari şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, dar și de a-și prezenta eseul final pentru a intra în cursa pentru cele 2 locuri sponsorizate la școlile de vară din străinătate. Anul acesta, elevii vor avea oportunitatea de a participa la seminarul Economics of Entrepreneurship din Michigan, SUA, organizat de Foundation for Economic Education  şi la seminarul Institute for Economic Studies Europe, din Gummersbach, Germania. Costurile cu transportul, cazarea, masa şi materialele educative sunt suportate integral de SoLib şi partenerii săi.

Concursul Economy Works se desfăşoară între 1 februarie şi 27 martie 2016 şi se adresează exclusiv elevilor de liceu. Mai multe informaţii despre regulile concursului şi premiile oferite sunt disponibile pe site-ul proiectului: http://economyworks.wordpress.com/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.