CONCURS si burse de proiecte de cercetare domeniul dezvoltarii internationale

0

Lansarea concursului de propuneri de proiecte de cercetare „Bursele de studiu ARCADIA in domeniul dezvoltarii internationale pentru studentii romani 2014”

arcadia

In cadrul proiectului „Formarea tinerilor experti romani in domenul dezvoltarii internationale”, ARCADIA lanseaza concursul de propuneri de proiecte de cercetare,in vederea finantarii de vizite de studiu in tarile in curs de dezvoltare cu prioritate in tarile din zona Europei de Est.

Programul de burse de studiu se desfasoara in perioada martie-iulie 2014, iar termenul limita pentru inscrierea in concurs este 4 aprilie 2014. Selecţia este continuă, astfel că recomandam trimiterea aplicaţiilor cât de curand posibil.

Programului de burse se adreseaza studentilor cetateni romani inscrisi la programe de master sau doctorat in cadrul unei universitati din Romania si care doresc sa se specializeze in domeniul dezvoltarii internationale. Prin acest program studentii beneficiaza de o bursa de maxim 700 euro pentru efectuarea unei vizite de studiu cu o durata maxima de 7 zile in tarile in curs de dezvoltare si de un program de consiliere academica online pentru pentru rafinarea meteologiei aferente studiului si dezvoltarea abilitatilor de scriere academica;

Bursierii vor avea posibilitatea sa isi prezinte lucrarile elaborate in urma efectuarii vizitelor de studiu in cadrul conferintei internationale ARCADIA „The development approach of CEE donors:Priorities, actors and frameworks”(Cluj Napoca, 15 iunie 2014),urmand ca lucrarile, in forma lor finala, sa fie publicate in revista Romanian International Development Review.

Temele propunerilor de cercetare trebuie sa fie in stransa legatura cu prioritatile politicii nationale de cooperare pentru dezvoltare. Printre temele propuse se numara: Tranzitia spre democratie; Dezvoltarea economică sustenabilă în contextul schimbărilor climatice;Identitatea Romaniei ca stat-donator in raport cu tarile beneficiare ale asistentei pentru dezvoltare; Analiza impactului unor proiecte de asistenta tehnica derulate de MAE in tarile prioritare (se vor pune la dispozitia candidatului documentele de proiect necesare de catre echipa MAE).

Zonele prioritare pentru efectuarea vizitelor de studiu sunt Europa de Est si Caucaz (Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Republica Moldova).

Pentru mai multe informatii despre programul de burse si inscriere accesati acest link.

Proiectul “Formarea tinerilor experti romani in domeniul dezvoltarii internationale”este finantat de Ministerul Afacerilor Externe din bugetul de Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare (AOD) si implementat de ARCADIA, in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare- Biroul Regional Bratislava.

ARCADIA- Asociatia Romana pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala are ca scop principal dezvoltarea unei comunitati a specialistilor romani activi in domeniul cooperarii si dezvoltarii internationale atat la nivel academic, cat si profesional. Prin proiectele sale, asociatia doreste sa contribuie la promovarea acestui domeniu in Romania, dar si la specializarea resurselor umane care manifesta un interes deosebit fata de activitatea propusa. ARCADIA este direct implicata in sustinerea unei retele-resursa de specialisti romani in domeniul cooperarii si dezvoltarii internationale si in sustinerea programelor de pregatire a unei noi generatii de experti in domeniu.

Platforma online NING: www.arcadianetwork.ning.com
Pagina de facebook ARCADIA.
Website asociatie: www.arcadianetwok.org

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează