Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONCURS si burse de proiecte de cercetare domeniul dezvoltarii internationale

0

Lansarea concursului de propuneri de proiecte de cercetare „Bursele de studiu ARCADIA in domeniul dezvoltarii internationale pentru studentii romani 2014”

arcadia

In cadrul proiectului „Formarea tinerilor experti romani in domenul dezvoltarii internationale”, ARCADIA lanseaza concursul de propuneri de proiecte de cercetare,in vederea finantarii de vizite de studiu in tarile in curs de dezvoltare cu prioritate in tarile din zona Europei de Est.

Programul de burse de studiu se desfasoara in perioada martie-iulie 2014, iar termenul limita pentru inscrierea in concurs este 4 aprilie 2014. Selecţia este continuă, astfel că recomandam trimiterea aplicaţiilor cât de curand posibil.

Programului de burse se adreseaza studentilor cetateni romani inscrisi la programe de master sau doctorat in cadrul unei universitati din Romania si care doresc sa se specializeze in domeniul dezvoltarii internationale. Prin acest program studentii beneficiaza de o bursa de maxim 700 euro pentru efectuarea unei vizite de studiu cu o durata maxima de 7 zile in tarile in curs de dezvoltare si de un program de consiliere academica online pentru pentru rafinarea meteologiei aferente studiului si dezvoltarea abilitatilor de scriere academica;

Bursierii vor avea posibilitatea sa isi prezinte lucrarile elaborate in urma efectuarii vizitelor de studiu in cadrul conferintei internationale ARCADIA „The development approach of CEE donors:Priorities, actors and frameworks”(Cluj Napoca, 15 iunie 2014),urmand ca lucrarile, in forma lor finala, sa fie publicate in revista Romanian International Development Review.

Temele propunerilor de cercetare trebuie sa fie in stransa legatura cu prioritatile politicii nationale de cooperare pentru dezvoltare. Printre temele propuse se numara: Tranzitia spre democratie; Dezvoltarea economică sustenabilă în contextul schimbărilor climatice;Identitatea Romaniei ca stat-donator in raport cu tarile beneficiare ale asistentei pentru dezvoltare; Analiza impactului unor proiecte de asistenta tehnica derulate de MAE in tarile prioritare (se vor pune la dispozitia candidatului documentele de proiect necesare de catre echipa MAE).

Zonele prioritare pentru efectuarea vizitelor de studiu sunt Europa de Est si Caucaz (Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Republica Moldova).

Pentru mai multe informatii despre programul de burse si inscriere accesati acest link.

Proiectul “Formarea tinerilor experti romani in domeniul dezvoltarii internationale”este finantat de Ministerul Afacerilor Externe din bugetul de Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare (AOD) si implementat de ARCADIA, in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare- Biroul Regional Bratislava.

ARCADIA- Asociatia Romana pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala are ca scop principal dezvoltarea unei comunitati a specialistilor romani activi in domeniul cooperarii si dezvoltarii internationale atat la nivel academic, cat si profesional. Prin proiectele sale, asociatia doreste sa contribuie la promovarea acestui domeniu in Romania, dar si la specializarea resurselor umane care manifesta un interes deosebit fata de activitatea propusa. ARCADIA este direct implicata in sustinerea unei retele-resursa de specialisti romani in domeniul cooperarii si dezvoltarii internationale si in sustinerea programelor de pregatire a unei noi generatii de experti in domeniu.

Platforma online NING: www.arcadianetwork.ning.com
Pagina de facebook ARCADIA.
Website asociatie: www.arcadianetwok.org

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.