Concurs Reporter European

0

Scopul concursului
Prin intermediul acestui concurs, jurnalistii sunt incurajati sa contribuie la o mai larga dezbatere si analiza a temelor legate de integrarea europeana a Romaniei. Materialele inscrise in aceasta editie a concursului trebuie sa aiba ca tema strategia „UE 2020” si solutiile propuse pentru imbunatatirea perspectivelor economiei europene dupa iesirea din criza.

Cui se adreseaza
La concurs sunt invitati sa participe jurnalistii din presa scrisa, radio, televiziune si presa electronica, cu materiale publicate sau difuzate in perioada 1 martie – 20 iunie 2010. Genurile jurnalistice vizate pentru fiecare sectiune sunt:
– presa scrisa: analiza, comentariu, editorial;
– radio: dezbatere, talk-show, editorial;
– televiziune: dezbatere, talk-show, reportaj, film documentar;
– presa electronica: analiza, comentariu.

Criteriile de selectie
Criteriile de selectie care vor sta la baza jurizarii sunt: acuratetea informatiei, originalitatea perspectivei din care e tratat subiectul, obiectivitatea abordarii si capacitatea temei alese de a genera dezbatere publica.

Jurizare
Juriul va fi format din specialisti mass-media si reprezentanti ai institutiilor europene din Romania (unul din partea Biroului de Informare al Parlamentului European si unul din partea Reprezentantei Comisiei Europene). Sesiunea de jurizare va avea loc la sfarsitul lunii iulie. Juriul va avea in vedere selectarea, in masura in care este posibil, a cate unui castigator pentru fiecare din categoriile mass-media mentionate. Sesiunea de jurizare va fi urmata de publicarea unui comunicat cu numele castigatorilor.

Premii
Castigatorii selectati (maximum trei jurnalisti) vor fi premiati cu echipamente informatice utile pentru activitatea lor zilnica.
De asemenea, castigatorilor li se va oferi oportunitatea sa efectueze o vizita la Bruxelles sau Strasbourg pentru intalniri/interviuri cu membri ai Parlamentului European si cu oficiali ai Comisiei Europene. Costurile vizitei (avion – clasa economic si diurna pentru acoperirea costului cazarii) vor fi decontate de catre organizatori dupa realizarea vizitei.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează