Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concurs Reporter European

0

Scopul concursului
Prin intermediul acestui concurs, jurnalistii sunt incurajati sa contribuie la o mai larga dezbatere si analiza a temelor legate de integrarea europeana a Romaniei. Materialele inscrise in aceasta editie a concursului trebuie sa aiba ca tema strategia „UE 2020” si solutiile propuse pentru imbunatatirea perspectivelor economiei europene dupa iesirea din criza.

Cui se adreseaza
La concurs sunt invitati sa participe jurnalistii din presa scrisa, radio, televiziune si presa electronica, cu materiale publicate sau difuzate in perioada 1 martie – 20 iunie 2010. Genurile jurnalistice vizate pentru fiecare sectiune sunt:
– presa scrisa: analiza, comentariu, editorial;
– radio: dezbatere, talk-show, editorial;
– televiziune: dezbatere, talk-show, reportaj, film documentar;
– presa electronica: analiza, comentariu.

Criteriile de selectie
Criteriile de selectie care vor sta la baza jurizarii sunt: acuratetea informatiei, originalitatea perspectivei din care e tratat subiectul, obiectivitatea abordarii si capacitatea temei alese de a genera dezbatere publica.

Jurizare
Juriul va fi format din specialisti mass-media si reprezentanti ai institutiilor europene din Romania (unul din partea Biroului de Informare al Parlamentului European si unul din partea Reprezentantei Comisiei Europene). Sesiunea de jurizare va avea loc la sfarsitul lunii iulie. Juriul va avea in vedere selectarea, in masura in care este posibil, a cate unui castigator pentru fiecare din categoriile mass-media mentionate. Sesiunea de jurizare va fi urmata de publicarea unui comunicat cu numele castigatorilor.

Premii
Castigatorii selectati (maximum trei jurnalisti) vor fi premiati cu echipamente informatice utile pentru activitatea lor zilnica.
De asemenea, castigatorilor li se va oferi oportunitatea sa efectueze o vizita la Bruxelles sau Strasbourg pentru intalniri/interviuri cu membri ai Parlamentului European si cu oficiali ai Comisiei Europene. Costurile vizitei (avion – clasa economic si diurna pentru acoperirea costului cazarii) vor fi decontate de catre organizatori dupa realizarea vizitei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.