Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concurs pentru selectarea unui tanar creator de moda roman! Termen limita: 21 ianuarie 2011!

0

Daca esti creator de moda roman ai acum sansa unui concurs interesant propus de ICR. Institutul Cultural Roman, in colaborare cu British Council, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Institutul Cultural Danez si Consiliul Armean al Modei anunta lansarea concursului pentru selectarea unui tanar creator de moda roman care sa participe la proiectul Drumul modei: dialog peste granite (Fashion Road: Dialogue across Borders).

Proiectul Drumul modei: dialog peste granite (Fashion Road: Dialogue across Borders) are ca scop promovarea dialogului intercultural si a colaborarii internationale prin intermediul modei.

Proiectul va explora modul in care designerii de moda din Armenia, Cehia, Danemarca, Germania, Marea Britanie si Romania includ motive si elemente specifice identitatii nationale in lucrarile lor recente, scrie stiridebine.ro

www.icr.ro

Institutul Cultural Român, în colaborare cu British Council, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Institutul Cultural Danez (membri ai reţelei EUNIC) şi Consiliul Armean al Modei, anunţă lansarea concursului pentru selectarea unui tânăr creator de modă român care să participe la proiectul Drumul modei: dialog peste graniţe (Fashion Road: Dialogue across Borders), derulat de ICR în perioada 2010–2012.

Proiectul are ca scop promovarea dialogului intercultural şi a colaborării internaţionale prin intermediul modei şi va explora modul în care designerii de modă din Armenia, Cehia, Danemarca, Germania, Marea Britanie şi România includ motive şi elemente specifice identităţii naţionale în lucrările lor recente.

Zece creatori de modă (cinci europeni şi cinci armeni) vor participa la seminarii internaţionale şi vor beneficia de rezidenţe în Armenia şi în Europa. Fiecare designer armean va face echipă cu un participant european şi împreună vor colabora la crearea şi producerea a patru ţinute complete (inclusiv accesorii) pentru colecţia generală a proiectului, incluzând în creaţiile lor elemente specifice patrimoniului cultural din Armenia şi din ţările europene. Colecţiile designerilor (reunind în total 20 de ţinute complete) vor fi prezentate într-o expoziţie itinerantă organizată în Armenia, Cehia, Danemarca, Germania, Marea Britanie şi România.

Drumul modei: dialog peste graniţe este un proiect organizat sub egida EUNIC (European Union National Institutes for Culture) de British Council, Goethe-Institut, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Danez şi Centrul Ceh în parteneriat cu Armenian Fashion Council. Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul „Cultura 2007-2013”.

Institutul Cultural Român caută un designer aflat la început de carieră, creativ şi ambiţios, cu experienţă în folosirea elementelor tradiţionale în creaţia de modă, dornic să lucreze cu designeri din alte ţări şi din medii culturale diferite.

Termenul limită pentru înscriere este 21 ianuarie 2011. În intervalul 22-31 ianuarie 2011, un juriu independent se va întruni pentru a analiza dosarele primite, iar rezultatul deliberării va fi comunicat pe pagina de internet a Institutului Cultural Român.

Documentele necesare pentru înscriere:
• Portofoliu artistic (minim 5 lucrări, în format PDF);
• CV în limba română cu fotografie;
• Scurtă scrisoare de motivație privind participarea la proiect (în limba engleză, maxim 200 de cuvinte).

Documentele enumerate vor fi trimise până la data de 21 ianuarie 2011, ora 12 p.m., pe adresa de e-mail mihaela.ciobanu@icr.ro

Criterii de selecţie:
• studii de specialitate;
• minim 2 ani de experienţă în domeniul creaţiei vestimentare;
• limba engleză: nivel intermediar, bună cunoaştere a termenilor de specialitate;
• valorificarea stilisticii din vestimentația tradițională în interpretare contemporană;
• disponibilitate de implicare în proiect de-a lungul desfăşurării sale

Pot constitui avantaje:
• bună cunoaştere şi înţelegere a evoluţiei şi a tendinţelor din moda internațională și locală;
• experienţa internaţională;
• participarea la concursuri, prezentări, festivaluri de modă;
• bune abilităţi de prezentare şi vorbit în public;
• dorinţa de a lucra în echipă şi de a învăţa de la ceilalţi participanţi la proiect;
• abilităţi IT elementare şi de comunicare eficientă prin e-mail şi prin intermediul reţelelor sociale electronice.

Beneficii pentru designerul român:
• lucru în echipă cu designer armean şi participare la seminarii internaţionale;
• rezidenţe în Armenia şi România;
• acoperirea costurilor de producţie (materiale, accesorii etc.) pentru colecţia formată din 4 ţinute complete create de echipa de doi designeri;
• participarea la o expoziţie internaţională itinerată în 5 capitale;
• acoperirea costurilor de deplasare (bilete de avion, cazare etc.).

Detalii suplimentare la mihaela.ciobanu@icr.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.