Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONCURS Media: Scoate migratia din umbra!

0

Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM), Biroul in Romania desfasoara concursul media Scoate migratia din umbra!, avand ca tema repatrierea voluntara a migrantilor aflati ilegal in Romania. 

 

media migratie

Concursul se adreseaza jurnalistilor din presa locala si centrala, reprezentand toate canalele de presa. Acestia se pot inscrie in competitie cu articole, reportaje si/sau anchete, publicate sau difuzate in limba romana sau engleza in perioada 1 august 2014 – 20 mai 2015.

Vor fi acordate trei premii, in valoare de 1.500 lei fiecare, pentru cele mai bune trei materiale de presa. Regulamentul concursului este disponibil online pe site-ul OIM, urmand link-ul:

http://oim.ro/index.php/ro/presa/comunicate-de-presa/350-concurs-media-scoate-migratia-din-umbra

Termen limită de primire a materialelor – 20 mai 2015.

In spatele fiecarui migrant care alege repatrierea voluntara se afla povestea unui om aflat departe de cei dragi, care are nevoie de sprijin pentru a se intoarce acasa si pentru care aceasta intoarcere nu inseamna capatul unui drum ci sansa unui nou inceput.

Aceste povesti implica de cele mai multe ori perioade indelungate state in ilegalitate marcate de privatiuni si lipsa de oportunitati. Repatrierea voluntara inseamna intoarcerea acasa cu demnitate, are loc doar la solicitarea migrantului si ii ofera acestuia posibilitatea de a primi un sprijin de reintegrare in tara de origine. Inainte de plecare migrantii pot urma cursuri vocationale iar cei aflati intr-o situatie economica dificila pot primi un ajutor social.

Concursul te provoaca sa scoti la lumina aceste povesti iar noi vom premia cele mai bune articole, reportaje si materiale de presa cu tema repatrierii voluntare.

Scoate migratia din umbra! este o initiativa prin care dorim aducerea in prim-plan a repatrierilor voluntare, ca optiune  a migrantilor care doresc sa fie din nou alaturi de cei dragi.

Concursul este parte a celei de a treia etape a proiectului Sprijinirea Programelor de Repatriere Voluntara Asistata si Reintegrare (RVAR) in Romania derulat de OIM in parteneriat cu organizatia Asociatia Serviciul APEL Bucuresti, in perioada august 2014 – iunie 2015.

In aceasta a treia etapa a proiectului, OIM si APEL continua actiunile de repatriere voluntara a strainilor aflati ilegal in Romania precum si a solicitantilor de azil care nu au primit inca o decizie negativa dar doresc sa se intoarca acasa.

Proiectul Sprijinirea Programelor de Repatriere Voluntara Asistata si Reintegrare (RVAR) in Romania beneficiaza de finantare din partea Uniunii Europene prin intermediul Inspectoratului  General pentru Imigrari (IGI) – Ministerul Afacerilor Interne, in cadrul Fondului  European de Returnare, Programul Anual 2013.

Pentru mai multe informatii accesati www.oim.ro  . 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.