CONCURS media „România e acasă”

0

Lansarea concursului media România e acasă

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Biroul în România, a lansat concursul media România e acasă. Scopul acestuia este de a promova cele mai bune articole, reportaje şi materiale de presă cu tema integrării străinilor în societatea românească.

 

Concursul este parte a celei de a doua etape a proiectului Coordonarea naţională a acţiunii de integrare a resortisanţilor ţărilor terţe (RTT) în România derulat de OIM în parteneriat cu organizația Asociația Serviciul APEL Bucureşti, în perioada august 2013 – iunie 2014.  În această a doua etapă a proiectului, OIM şi APEL continuă acțiunile de integrare a străinilor cu şedere legală  în societatea românească începute în 2010 prin intermediul a 15 Centre de Informare a Străinilor (CIS) aflate în: Bucureşti (inclusiv Ilfov), Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Prin intermediul Centrelor, migranţii au posibilitatea să afle informaţii menite să le faciliteze accesul pe piața muncii, la sistemul educaţional, la servicii medicale şi primesc sprijin pentru soluţionarea diverselor probleme cu care se confruntă. Cetăţenilor străini cu nevoi speciale li se oferă asistenţă materială, medicală sau juridică, în funcţie de nevoile pe care le au. Din luna august 2013 până  în prezent,  au fost informate și consiliate 1.152 de persoane și un număr de 70 de persoane au fost sprijinite material/medical/juridic.

Concursul se adresează jurnaliştilor din presa locală şi centrală, reprezentând toate canalele de presă, precum și reprezentanților comunităților de migranți din România. Aceştia se pot înscrie în competiţie cu articole, testimoniale, reportaje și/sau anchete, publicate sau difuzate în limba română sau engleză în perioada 1 august 2013 – 30 aprilie 2014.

Vor fi acordate trei premii, în valoare de 1.500 lei fiecare, pentru:  (a) presă scrisă (print sau online); (b) presă audio-video; (c) testimoniale/mărturiile reprezentanților comunităților de migranți. Regulamentul concursului este disponibil online pe site-ul:

www.romaniaeacasa.ro/attachments/article/1149/Regulament%20concurs.pdf

Promovarea mai intensă şi cât mai corectă prin canalele mass-media româneşti a unor poveşti de succes şi a evenimentelor care valorizează diversitatea culturală poate fi un pas suplimentar în construcţia unei percepţii pozitive asupra străinilor.

Proiectul Coordonarea națională a acțiunii de integrare a resortisanților țărilor terțe (RTT) în România beneficiază de finanţare din partea Uniunii Europene prin intermediul Inspectoratului  General pentru Imigrări (IGI) – Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Fondului  European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe, Programul Anual 2012.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.romaniaeacasa.ro  

romania e acasa

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează