Concurs Intel Business Challenge adresat studenţilor cu idei de afaceri în domeniul tehnologic!

0

Intel şi Junior Achievement România lansează competiţia Intel Business Challenge Europe 2012   

Concursul se adresează studenţilor cu idei de afaceri în domeniul tehnologic

Intel şi Junior Achievement Romania lansează Intel® Business Challenge Europe 2012, o competiţie europeană destinată tinerilor cu idei de afaceri inovatoare în tehnologie. Participanţii vor învăţa cum să conceapă un plan de afaceri care poate obţine finanţare ulterior,  concurând pentru premii în valoare totală de 50.000 dolari. De asemenea, tinerii participanţi la concurs vor primi coaching din partea specialiştilor în afaceri şi şansa de a concura la Intel Global Challenge desfăşurată la Universitatea Berkeley, din Silicon Valley, Statele Unite ale Americii. Data limită pentru înscrieri este 7 mai 2012.

 

Competiţia Intel Business Challenge Europe 2012 se adresează tinerilor cu idei de afaceri inovatoare bazate pe tehnologii din domenii ca software, aplicaţii pentru telefonia mobilă, electronică, robotică, energie şi generare de energie, biotehnologie şi nanotehnologie. Participanţii înscrişi trebuie să fie studenţi, absolvenţi de studii universitate sau postuniversitare cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, iar competiţia este deschisă atât ideilor noi, cât şi antreprenorilor care au lansat deja afacerea.

Competiţia se va desfăşura în trei etape:

  • Până la 7 mai: participanţii, individual sau în echipe, vor înscrie în competiţie o descriere a conceptului de business răspunzând la întrebări esenţiale pentru succesului unei afaceri.
  • Cele mai bune 100 idei care se califică pentru etapa a doua vor fi anunţate până la 23 mai. În această etapă, participanţii selectaţi vor beneficia de consultanţă şi pregătire pentru a dezvolta un plan de afaceri şi vor realiza un pitch video, pe baza cărora juriul european va selecta 20 de finalişti.
  • Finala Europeană a Competiţiei Intel® Business Challenge va avea loc în luna septembrie, desemnând câştigătorii premiilor constând în capital şi un bilet pentru finala globală din Silicon Valley, Statele Unite ale Americii.

Câştigătorii finalei europene a Intel® Business Challenge se vor calificala Finala Globală a Intel® Global, care se va desfăşura în noiembrie 2012la Universitatea Berkeleydin California, SUA. Finaliştii din această etapă vor concura pentru premiul de 100.000 $ şi îşi vor trăi experienţa de a “vinde” o idee către investitorii din Silicon Valley.

Finala europeană de anul trecut s-a desfăşurat în Polonia, la Sopot, evenimentul fiind corelat cu European Forum for New Ideas (EFNI).

Compania Intel sponsorizează proiectul şi îl organizează în parteneriat cu INVESTIN High Tech Foundation, iar Junior Achievement-Young Enterprise este partenerul strategic al competiţiei la nivel european.

Mai multe informaţii sunt disponibile la www.intelchallenge.eu sau www.jaromania.org (secţiunea “Noutăţi”, pentru informaţii în limba română).

——

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi www.intel.com, www.intel.com/pressroom şi blogs.intel.com.

Junior Achievement – Young Enterprise România, organizaţie non-profit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 150.000 de elevi din 1.000 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri.  

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează