Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concurs de fotografie, Dizabilitatea într-o altă lumină

1

Federația ONPHR (Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România) și Euro-Link Consultants, împreună cu Fundația CREFOP și ASSOC, organizează  concursul foto “Dizabilitatea într-o altă lumină”.

Concursul este organizat în cadrul proiectului Rescue- înființarea unei rețele de economie socială destinată integrării profesionale a persoanelor cu dizabilități, pornind de la experiențe și bune practici în Uniunea Europeană, finanțat din Fondul Social European.

Concursul se adresează atât celor pasionați de arta fotografică, fotografi amatori sau profesioniști, cât și organizațiilor nonguvernamentale.

Concursul dă șansa participanților să exprime, prin intermediul fotografiilor, elemente din viața persoanelor cu dizabilități, care să contureze imaginea potențialului de integrare a acestora.

” Rațiunea acestui concurs este foarte simplă. Persoanele cu dizabilități sunt exact ca noi. Muncesc, învață, au griji și planuri, prieteni, au locuri și filme preferate. Dizabilitatea nu înseamnă doar imaginea stereotipă a unui cărucior rulant. De aceea, ne dorim ca participanții la concurs să exprime vizual mai ales abilitățile persoanelor cu dizabilități și capacitatea lor de a se adapta oricărui mediu,” declară Francisc Simon, președinte Federația ONPHR.

Calendarul concursului:

17.10.2011 – 12.12.2011 – inscrierea participantilor

13.12.2011 – 15.12.2011 – jurizarea si centralizarea voturilor publicului

16.12.2011 – anuntarea castigatorilor

Cum te poți înscrie?

Fotografiile pot fi înscrise în concurs prin intermediul site-ului www.onphr.ro, folosind formularul de participare la concurs, concursfoto.onphr.ro. Dintre fotografiile înscrise în concurs, juriul de specialiate va alege cele mai bune 3 fotografii, pe criterii de relavanță pentru tema concursului, noutate, creativitate și valoare artistică.

Premiul întâi constă într-un aparat foto DSLR Nikon D3100, premiul al doilea într-o geantă foto, premiul al treilea într-un kit de curățare aparate.

De asemenea, va exista și un premiu pentru votul publicului. Poza care va obține cele mai multe like-uri, din partea celor care accesează pagina concursului, va fi declarată câștigătoare, fotograful urmând a fi premiat cu un trepied foto.

Juriul este format din:

Tedy Necula, regizor la Filmmaking Romania,

Eduard Morar, fotograf entuziast

Moscu Copel, prof. univ. regie- film, UNATC

Alina Negraru, fotograf entuziast

Mimis Ravanis, expert mijloace audio-vizuale, Euro-link Consultants

Despre Federația ONPHR

Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din Romania (ONPHR) a fost infiintata in 1995 si este constituita din peste 33 de organizatii neguvernamentale pentru persoane cu dizabilitati. Principalul obiectiv este dezvoltarea programelor ce vizeaza egalizarea sanselor, integrarea si incluziunea acestor indivizi in societate.

Persoanele cu dizabilitati din Romania au dreptul la viata activa in comunitate si pot dobandi un statut social respectabil, la fel ca in celelate tari europene. De aceea, obiectivul strategic al ONPHR este unirea eforturilor organizatiilor pentru persoane cu dizabilitati din Romania intr-o voce puternica, care sa apere interesele si sa promoveze drepturile si demnitatea acestor persoane.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Dizabilitatea intr-o alta lumina – Semper Excelsius

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.