Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Concurenți din 19 țări și peste 4000 de oameni au participat la Transylvania Horse Show 2014

0

Concurenți și suporteri din 19 țări au participat, în acest weekend, la Transylvania Horse Show, cel mai important concurs hipic internațional din România, care s-a desfășurat weekend-ul acesta în satul Prod, la 16 km de Sighișoara. Evenimentul s-a bucurat de prezența unor reprezentanți de marcă din partea Federaţiei Ecvestre Internaţionale, concurenți internaționali cât și oficiali ai lumii ecvestre internaționale, prezența lor fiind garanția faptului că evenimentul se desfășoară conform standardelor internaționale.

Cross Country_THS 2014

Cea de-a patra ediție a Transylvania Horse Show a găzduit trei tipuri de competiții: Concurs Complet Internaţional (CCI*), Cupa României la Concurs Complet – categoria Novici și Concursul Internaţional Universitar, “Cupa Naţiunilor pentru Studenţi” (“AIEC Student Riders Nation Cup – România 2013), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC).

România a câștigat medalia de aur la Concurs Complet Internaţional (CCI 1*) la Transylvania Horse Show 2014

Viorel Bubău, reprezentanul României, a câștigat, cu calul Arcitic, medalia de aur la Concurs Complet Internaţional (CCI 1*) în cadrul celei de-a patra ediții a Transylvania Horse Show. Locul doi la categoria CCI 1*, la o diferență de 14,56 puncte, a fost ocupat de reprezentanta  Franței – Lucie Bardin, care anul trecut a ocupat locul trei. Reprezentantul României – Victor Bubău, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice în 2004 – a câștigat și medalia de bronz, cu calul Selenna.

Cal

Călăreț

Țara        

Punctaj TOTAL

Arcitic

Viorel Bubău

RO

     46,09

Solor

Lucie Bardin

FRA

     63,65

Selenna

Viorel Bubău

RO

     64,01

Concurs Complet Internațional (CCI 1*) este o etapă pregătitoare pentru Campionatele Balcanice ce vor avea loc în Bulgaria, la jumătatea lunii mai, ultima ediție a acestora desfășurându-se anul trecut în România, în cadrul Transylvania Horse Show. La această disciplină de Probă Completă concurenții profesioniști au avut de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole și cross-country. Pentru a fi în clasament, cuplul cal-călăreț trebuie să parcurgă integral toate cele 3 probe.

În cadrul probei de Dresaj care s-a desfășurat vineri, 2 mai 2014, și la finalul căreia nimeni nu a fost eliminat, cuplul cal-călăreț a trebuit să execute o serie de mișcări impuse iar notele s-au dat pentru acuratețea execuției și supunerea calului.

Punctul culminant al Concursului Complet Internațional a fost sâmbătă, 3 mai 2014, prin proba de Cross-Country, la care concurenții și caii lor au avut de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3.600 metri, cu 39 de obstacole naturale precum șanțuri, bazine cu apă, bușteni și alte obstacole fixe, din lemn masiv. Acest traseu poate să devină extrem de periculos dacă calul și călărețul nu fac o echipă perfectă, o greșeală neremediată a unuia dintre parteneri putând duce la accidentări grave.

Ultima probă – Obstacole – s-a desfășurat duminică, 4 mai 2014. Aici concurenții au avut de sărit peste obstacole clasice unde se penalizează barele doborâte. Deoarece se desfășoară în a treia zi de concurs, după proba epuizantă de Cross-Country, acestă probă devine dificilă pentru cal și călăreț care, cu o zi înainte, au avut de parcurs o distanță mare cu o viteză crescută, aproape dublă față de cea atinsă la proba de Obstacole. Dacă la proba de Cross-Country viteza pe care o atinge un cal este de 520 m/minut la obstacole viteza este de 350 m/minut.

Câștigător este declarat cuplul care, după cele 3 probe de concurs a acumulat cele mai puține puncte de penalizare. Conform regulamentului internațional, un călăreț poate participa la acestă disciplină de Concurs Complet cu maxim 3 cai cu condiția să parcurgă integral toate cele 3 probe. Concursul a fost organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI).

Cupa României la Concurs Complet – categoria Novici.

La disciplina Cupa României la Concurs Complet – categoria Novici – Hunor Szabo, legitimat la clubul Romsilva, împreună cu calul Yavrum au fost în fruntea clasamentului. Locul doi a fost câștigat de Mihai Vajnar și calul Olympia de la clubul Agroturism iar locul trei de Călin Nemeș cu calul Eros, reprezentând U Cluj.

Secțiune introdusă de anul acesta în competiția Transylvania Horse Show, Cupa României la Concurs Complet – categoria Novici se adresează cailor sau concurenților români în curs de afirmare, cu mai puțină experiență în competițiile ecvestre de probă completă. Traseul de cross-country pentru acestă probă măsoară 1.500 metri și numără 17 obstacole naturale. Organizatorii au introdus această secțiune pentru a încuraja sportivii români să se îndrepte spre această disciplină deosebit de spectaculoasă, dar totodată foarte riscantă.

Cal

Călăreț

Club hipic român

Punctaj TOTAL

Yavrum

Szabo Hunor

Romsilva

     60,43

Olympia

Vajnar Mihai

Agroturism

     65,96

Eros

Nemeș Călin

U Cluj

     70,37

 

Este pentru prima oară când la Transylvania Horse Show organizăm Cupa României la Concurs Complet – categoria Novici și sunt foarte bucuros că la prima ediție am avut 6 călăreți români și 7 cai înscriși. Anul acesta numărul concurenților români înscriși la toate disciplinele a crescut semnificativ față de anii trecuți. Acest lucru îmi dă speranța că în curând acest sport va redeveni tradiție în multe dintre familiile din România” a declarat Mihnea Vîrgolici, organizatorul și inițiatorul evenimentului Transylvania Horse Show.

Cupa la Concursul Internaţional Universitar, “Cupa Naţiunilor pentru Studenţi” (“AIEC Student Riders Nation Cup – România 2014) a fost caștigată de studenta Marcia Dominicus din Olanda. Medalia de argint a fost primită de către Tori Dicson din Irlanda iar bronzul i-a revenit studentei Katharina Wilding din Austria.

La echipe, aurul a fost câștigat de Irlanda, bronzul a fost câștigat pentru prima dată de o echipă a României formată din călăreții Cristian Alexandru Ceaușescu, Raul Eugen Ilioi și Lorand Janos Cibi. Bronzul a revenit echipei internaționale formată din Marcia Dominicus (Olanda), Johanna Hammel (Austria) și Jocelin Lillienau (Suedia).

Concursul Internaţional Universitar este organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. La această secţiune studenţi din toată lumea au concurat la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului” pentru ediţiile 2011 şi 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers).

Despre Transylvania Horse Show: Transylvania Horse Show se desfăşoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighişoara), recomandat de ghidul „Lonely Planet” ca unul dintre primele locuri din Europa unde să călăreşti în vacanţă si este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române si al Federaţiei Ecvestre Internaţionale. Federația Ecvestră Internațională a fost reprezentată de delegatul tehnic, Andrew Griffiths din Marea Britanie, iar arbitrul belgian Michel Van Gerwen a fost președintele juriului.

Ca o noutate de ultimă oră, echipa Transylvania Horse Show  pregătește o altă competiție ecvestră internațională între 3 și 5 octombrie, pe domeniul Cantacuzino din Florești (județul Prahova). Ridicat în perioada 1907-1913, ca o copie a Trianonului de la Versailles, castelul a fost recunoscut drept monument de importanţă istorică naţională, fiind înscris în Lista Monumentelor Istorice la categoria A. Palatul Cantacuzino, supranumit și „Micul Trianon”, a fost construit de boierul Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis Nababul, pentru nepoata lui Alice Cantacuzino, după proiectul arhitectului Ion Berindey, care mai proiectase pentru același boier palatul aflat pe Calea Victoriei (azi Muzeul George Enescu).

Construcția, realizată în stilul „Mavros” şi ridicată în mijlocul unui domeniu de câteva zeci de hectare, prevăzut cu parcuri şi terenuri de vânătoare şi echitaţie, va găzdui un concurs internațional de echitație pentru grade diferite de dificultate, de la Novici la 2 stele (**). În afara competiției, iubitorii de cai vor putea vedea demonstrații de atelaje cu 2 și 4 cai, o expoziție de ogari și alte momente cu o puternică notă aristocrată care îi va întoarce în timp, la început de secol XX.

Pentru informații suplimentare, accesați:

Website: www.horseshow.ro / Facebook: https://www.facebook.com/horseshow.ro

Cross Country_ THS 2014_Tiberiu (4) Cross Country_ THS 2014_Tiberiu (6) Echipa Romaniei_Concurs International Universitar Sarituri obstacole _THS 2014 (3) Satul Prod

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.