Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concertele de vară ale Moldovan National Youth Orchestra: „Hans Zimmer and John Williams Tribute” – muzică de film

0

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău susţine, pentru al cincilea an consecutiv proiectul Concertele de vară ale Moldovan National Youth Orchestra (Chişinău Youth Orchestra).

afis CYO 2016 - Concert Hans Zimmer tribute

 

Unul dintre cele mai ambiţioase şi valoroase proiecte culturale independente din spaţiul basarabean, Chişinău Youth Orchestra, realizat de Asociaţia Cultural-Corală a căpătat, în vara anului 2015, statut oficial de orchestră naţională de tineret a Republicii Moldova – Moldovan National Youth Orchestra (MNYO).

Anul acesta, concertele de vară ale MNYO se vor desfăşura sub titulatura „Ediţia celor 100 de muzicieni”, slogan ce are în vedere numărul record de beneficiari din țări ca Republica Moldova, România, Ucraina, Letonia, Belarus, Elveția și Olanda..

Ediția concertelor din vara 2016 cuprinde 6 concerte inedite ce se vor desfăşura în perioada iulie – august: „Hans Zimmer and John Williams Tribute” – muzică de film (29 iulie, Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” din Chişinău), seria „Arhitecturi Captivante” (10, 11 august) ce va include un Concert Open Air la Cetatea Soroca (12 august), un Recital alături de Valentina Nafornița (28 august) și un Concert la Filarmonica din Kiev (30 august).

În cadrul concertului „Hans Zimmer and John Williams Tribute – muzică de film”, ce va avea loc pe data de 29 iulie, ora 20:00, la Teatrul Național „Eugene Ionesco”, vor fi prezentate fragmente din coloanele sonore ale 8 pelicule celebre semnate de cei 2 titani ai muzicii de film: Pirates of the Caribbean, Gladiator, Harry Potter, Star Wars, Schindler`s List, Jurassik Park, Home Alone și Indiana Jones.
Concertul va fi susținut de un ansamblu simfonic deplin, compus din 36 tineri muzicieni ce își fac studiile în Republica Moldova, Germania şi Anglia.

Dirijor și director MNYO: Andriano Marian.
Compozitori asistenți: Vitalie Mosiiciuc și Marian Ungur.

Partener General: Fundația „Edelweiss”
Partener Principal: Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova
Parteneri: Ambasada Statelor Unite ale Americii în Moldova, Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român la Chișinău „Mihai Eminescu”, Gas Natural Fenosa
Sponsor: Vasconi
Parteneri media: Radio Moldova, Moldova 1, Diez.md

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.