Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concert JazzyBIT la Festivalul de Jazz de la Belgrad

0

JazzyBIT va susține pe 28 octombrie, de la ora 18.00, un concert în cadrul Festivalului de Jazz de la Belgrad – secțiunea „Afternoon sessions“. Evenimentul are loc la Belgrade Youth Center / Dom omladine (Makedonska 22, Belgrad, Serbia) şi se desfăşoară cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena şi al Ambasadei României în Republica Serbia.

Trupa JazzyBIT este formată din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) și oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk. După ce câștigă Premiul pentru debut al Fundației Muzza“ din București (2013), trupa JazzyBIT lansează independent primul lor album, la începutul lui 2014. Touch the Sky“ ajunge pe locul 9 în controversatul top al muzicii românești Muzici și Faze“. Urmează peste 100 de concerte atât în țară, cât și în Ungaria (Budapest Jazz Club și A38), Austria şi Italia, unde JazzyBIT a ajuns în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz. În 2016 lansează Horizon“, înregistrat la renumitul studio din Ungaria SuperSize Recording“ și publicat la casa de discuri EM Records, album clasat pe locul 11 în topul Muzici și Faze“. Turneul de lansare pentru Horizon“ aduce JazzyBIT la Gărâna Jazz Festival pentru a treia oară în ultimii patru ani, după un turneu ce a cuprins cluburi din circuitul european și care a culminat cu concertul de pe scena Untold“. La sfârșitul anului 2016, JazzyBIT primește trofeul Timișoara Jazz Award pentru Grupul Anului. În 2017, JazzyBIT concertează în legendarele cluburi de jazz Sunset Sunside“ din Paris și Reduta Jazz Club“ din Praga și lansează proiectul Subcarpați x JazzyBIT / SUBJazz“, o contopire a muzicii celor două grupuri. Pe 6 și 7 octombrie 2017, JazzyBIT a concertat în cadrul Young Jazz Vienna Festival de la Teatrul Pygmalion cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena.

Cea de-a 33-a ediție a Festivalului de Jazz de la Belgrad se desfășoară în perioada 26-30 octombrie sub sloganul PLANET JAZZ. Festivalul de Jazz din Belgrad a fost fondat în 1971, fiind cel mai vechi festival de jazz din Serbia şi unul dintre cele mai stabile pe scena internaţională – în 2014 a fost acceptat în Reţeaua Europeană a Jazz-ului. Programul prezintă atât cele mai noi talente, cât şi cei mai populari artişti de jazz din jurul lumii.

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81;

office@rkiwien.at | www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.