Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comunitățile locale și agricultura sunt temele acestei zile la EUROSFAT 2020

0

EUROSFAT, ziua 4: Emil Boc, Mohamed Ridouani- primarul Leuven- Capitala Europeană a Inovării și Dominic Fritz

Dezbaterile încep la ora 10.00. Printre speakeri se numără: Emil Boc – primar Cluj-Napoca; Mohamed Ridouani – primarul Leuven-Capitala Europeană a Inovării 2020; Dominic Fritz – primar Timișoara; Gheorghe Damian – primarul din Ciugud, comuna din România care a atras o valoare record de fonduri europene; Andrei Tița – primar al comunei Cenad, cel mai tânăr primar din România (25 de ani); Octavian Ursu – primar în orașul Görlitz și totodată primul român ales primar în Germania; H.E. Philippe Benoit –  ambasadorul Regatului Belgiei în România, Adrian Oros-ministrul Agriculturii, Guvernul României

Evenimentul poate fi urmărit pe pagina de Facebook a EUROPULS si pe website-ul EUROSFAT.  

Joi, 15 octombrie, ora 10.00: Comunitățile locale europene în transformare: inovație, multiculturalitate, dezvoltare sustenabilă

Partea 1: Inovare (10:00 – 11:00)

Discurs de deschidere: H.E. Philippe Benoit, Ambasadorul Regatului Belgiei în România 

Emil Boc, Primar al Municipiului Cluj-Napoca

Mohamed Ridouani, Primar al Leuven, Capitală europeană a inovării, Belgia

 

Partea 2: Multiculturalitate (12:30 – 13:30)

Dominic Fritz, Primar al Municipiului Timișoara

Octavian Ursu, Primar al orașului Gorlitz, Germania

Partea 3: Dezvoltare rurală (14:00 – 15:00) 

Gheorghe Damian, Primăria comunei Ciugud

Andrei Tița, Primar al comunei Cenad 

Moderator Gabriel Trăistaru (Membru al Consiliului Director, Europuls)

Co-organizator: Enel România, Ambasada Regatului Belgiei în România

 

Joi, 15 octombrie, ora 16.00- Agricultura din România și tranziția ecologică

Adrian Oros, Ministrul Agriculturii, Guvernul României

Mihail Dumitru, Director Adjunct General, DG Agricultură și dezvoltare rurală, Comisia Europeană 

Florian Ciolacu, Director Executiv, Clubul Fermierilor Români

Vlad Macovei, Fondator, Agrointeligența 

 

Moderator: Dumitru Oprițoiu (Project manager, Europuls) 

Co-organizator: Clubul Fermierilor Români, Agrointeligența 

Agenda completă a evenimentului organizat de Centrul de Expertiză Europeană EUROPULS este disponibilă pe site-ul EUROSFAT 2020.

Despre EUROSFAT

EUROSFAT este cel mai mare forum anual de afaceri europene din România. Bazat pe valorile europene ale democrației, implicării civice și dialogului deschis, forumul reprezintă oportunitatea de a dezbate subiecte actuale la nivel european, național și regional. Fiecare dintre edițiile precedente a găzduit peste 600 de participanți, peste 50 de vorbitori, 30 de sponsori și parteneri. În fiecare an, conferința este organizată sub patronajul Parlamentului European, Comisiei Europene și președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și în parteneriat cu diverse instituții internaționale, companii private și reprezentanți ai societății civile române și europene. 

Evenimentul este organizat de Centrul de Expertiză Europeană EUROPULS. 

Sponsorii EUROSFAT 2020 sunt Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Enel România, eMAG, Fundația Konrad Adenauer, Fundația Friedrich Naumann.

Partenerii EUROSFAT 2020 sunt Fundația Friedrich Ebert, Ambasada Regatului Belgiei în România, Ambasada Austriei în România, Ambasada Germaniei în România, Confederația Concordia, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Agrointeligența, Consiliul Tineretului din România.

Evenimentul este realizat cu sprijinul și sub patronajul Președintelui Parlamentului European, David Sassoli, Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Președinției Germaniei la Consiliul Uniuniii Europene.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.