Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comunitatea academica romaneasca din Marea Britanie s-a reunit la University of Oxford

0

Comunitatea academica romaneasca din Marea Britanie s-a reunit la University of Oxford pentru al VIII-lea an consecutiv

Liga Studentilor Romani din Strainatate – Filiala Marea Britanie (LSRS UK), Societatea Studentilor Romani de la University of Oxford (SSR Oxford) si Societatea Studentilor Romani de la University of Cambridge (SSR Cambridge), sub inaltul patronaj al Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord si cu sprijinul Camerei de Comert Romano-Britanice si a Fundatiei Ratiu, au organizat in data de 21 noiembrie 2015, la St. Catherine’s College, University of Oxford, cea de a VIII-a editie a Conferintei Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie (CSPCR UK), cu tema “Building our place in Europe – Young Romanians Making a Difference”. La eveniment au fost prezenti peste 200 de participanti si 13 speakeri.

CSPCR UK 2016

Sesiunea de deschidere. Moderata de Ana Eliza Casapopol (Presedintele SSR Oxford). In cadrul acestei sesiuni au luat cuvantul Cosmin Onisii (Charge d’Affaires ad interim, Ambasada Romaniei), Prof. Roger W Ainsworth (Master al St. Catherine’s College, University of Oxford), Prof. Martin Maiden (Professor of the Romance Languages, Fellow of Trinity College in cadrul catedrei de limba romana de la University of Oxford) si Dr. Corneliu Bjola (Associate Professor of Diplomatic Studies la University of Oxford). Cosmin Onisii a evidentiat scopul importanta conferintei, afirmand ca “este extrem de important ca astfel de evenimente sa continue si sa fie sprijinite atat de catre institutiile statului roman cat si de comunitatile romanesti din Diaspora”. De asemenea, Prof. Ainswoth a prezentat istoria, valorile si traditiile St. Catherine’s College, apreciind totodata valorea studentilor romani din cadrul colegiului si nu numai. Cel de-al treilea speaker, Prof. Maiden, un pasionat al culturii si al limbii romane, a evidentiat importanta cercetarii in limba romana, ce ar avea potentialul de a oferi studentilor, profesorilor si cercetatorilor romani din intreaga lume, dar mai ales din Romania, accesul la cele mai recente informatii si descoperiri din lumea academica. Aceasta idee a fost dusa mai departe de catre Dr. Bjola ce a pus in discutie oportunitatile post-absolvire pentru studentii romani din strainatate, printre care se numara si o cariera academica.

Diploma Ambasadorului. In continuarea acestui panel introductiv, a avut loc decernarea Diplomei Ambasadorului, premiu ce recunoaste activitatea academica si impactul in comunitatea romaneasca din Marea Britanie. Anul acesta castigatorii Diplomei Ambasadorului sunt:

1. Catgeoria ‘Undergraduate” – Laura Melinda Porcza (Uni. of Portsmouth)
2. Categoria „Postgraduate” – Alexandra Bulat (Uni. of Cambridge)
3. Categoria „Researchers” – Mariela Neagu (Uni. of Oxford) si Ioan Poleniuc (Uni. of York)
4. Categoria „Romanian Student Society” – Cambridge Romanian Society
5. Categoria „Romanian Community” – Nicolae Daniel Popescu

Sesiuni de discutii. Dupa pauza de pranz, CSPCR UK a continuat cu alte 3 sesiuni de discutii ce au reunit alti 9 speakeri:

1. Sesiunea I: Building Bridges Across Europe – freedom of movement, oportunities and challanges, moderata de Vlad Miftodi (Coordonator LSRS UK), in cadrul careia au luat cuvantul: Anne Marie Martin (CEO COBCOE), Nicolae Ratiu (Presedintele Fundtiei Ratiu) si Prof. Adrian Podoleanu (Head of Applied Optics Group, University of Kent).

2. Sesiunea II: Romanian Contribution to Eastern European Security Policy, moderata de George Sarbu (Presedinte SSR Cambridge), in cadrul careia au dezbatut poztia strategica a Romaniei in zona Marii Negre: Dr. Cristian Nitoiu (Postdoctoral Fellow EU-Russia Relations, LSE Ideas, LSE) si Mihai Tonu MPhil Russian and Eastern European Studies, St. Antony’s College, University of Oxford.

3. Sesiunea III: From Romanians to Romanian – Romanian Success Stories, moderata de Ana Eliza Casapopol (Presedinte SSR Oxford), in cadrul careia au fost prezentate povestile de succes ale 4 romani remarcabili din Marea Britanie: Prof. Coralia Cartis (Associate Professor in Numerical Optimization, Mathematical Institute and Balliol College, Universiy of Oxford), Ciprian Plostinar (fizician si cercetator in cadrul St. Catherine’s College, University of Oxford), Cristina Buzasu (Manager la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare) si Sergiu Iliev (student la Imperial College London).

CSPCR UK a reprezentat o initiativa dedicata comunitatii academice romanesti din Marea Britanie. LSRS multumeste pentru dedicarea si pasiunea voluntarilor implicati in echipa de organizare si tuturor celor care au facut posibil acest eveniment.

Pentru mai multe detalii referitoare la Conferinta cat si pentru fotografii si clipuri video, va invitam sa vizitati website-ul www.cspcr.ro sau www.facebook.com/LSRS.UK .

Parteneri principali: Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Fundatia Caritabila a Familiei Ratiu, Camera de Comert Romano-Britanica, The University of Oxford.

Parteneri media LSRS: Radio Romania International, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Agentia de Presa RADOR, Adevarul, Foreign Policy Romania, Ziare.com, Realitatea.net, RomaniaPozitiva.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studentie.ro, StiriONG.ro, AcademicLink.ro, IQool, EurActiv, Romania in Contact, Radio France Internationale, Diaspora Romaneasca, Roman in UK, Calea Europeana, StudLand.

Sustinem si ne sustin: British Council, Asociatia Moldovenilor din Marea Britanie, TAROM, asociatii studentesti de la University of Sheffield, King’s College London, Loughborough University, University of Coventry, Oxford University, Cambridge University, Durham University, University of Nottingham, University of Manchester, University of Warwick si University of York

Echipa LSRS UK: Vlad Miftodi, Ruxandra Dascalu, Andrei Dinca, Miruna Caraba, Alina Statie, Sabrina Szabo, Dragos Cojocea, Mihnea Ungureanu, Teodor Necula, Sabina Caziuc, Eusebiu Bureana, Alexandra Simion, Andra Draghia, Anca Alexe si Andrei Ionescu.

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara. Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei. LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.