Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competiție internațională PURINA BETTERWITHPETS – relația benefică dintre oameni și animale

0

ȘI TU CREZI CĂ RELAȚIA DINTRE OAMENI ȘI ANIMALE ESTE VALOROASĂ PENTRU DEZVOLTAREA SĂNĂTOASĂ A SOCIETĂȚII NOASTRE?

INTRĂ CU PROIECTUL TĂU ÎN COMPETIȚIA PURINA BETTERWITHPETS PÂNĂ PE 28 IANUARIE!

Purina și Ashoka își doresc să construiască pe relația reciproc benefică dintre oameni și animale, și te invită să te înscrii în cea de-a doua ediție a competiției Purina BetterwithPets! Noi știm că relația puternică dintre animalele de companie și oameni este o sursă de fericire, sănătate și stare de bine de ambele părți!

De aceea, Purina și Ashoka vor premia inovații care dezvoltă noi dinamici pe baza aceastei relații speciale și produc un impact pozitiv atât la nivel individual, cât și la nivel de comunitate, precum proiecte care:

  • Dezvoltă competențe emoționale precum empatia, compasiunea sau inteligența emoțională, sau care îi ajută pe oameni să depășească probleme precum violența, abuzul sau abandonul. De exemplu, Canine Hope, finalist al BetterwithPets în 2018, aduce împreună câini abandonați cu persoane supraviețuitoare ale violului sau violenței sexuale care devin co-tutori ai animalelor;
  • Promovează inclusivitatea și conectivitatea. Câștigătorul BetterwithPets din 2018 a creat OOPOEH. Această fundație combate singurătatea bătrânilor și sporește activitatea fizică a acestora conectându-i cu familii din comunitate care au nevoie de persoane care să stea cu animalele lor de companie;
  • Sporesc sănătatea și starea de bine. Michelle Lem, Ashoka Fellow din Canada, a dezvoltat Community Veterinary Outreach pentru a îmbunătăți sănătatea persoanelor fără adăpost și a animalelor de companie ale acestora. El oferă la pachet servicii medicale pentru persoane cu risc crescut de a rămâne fără adăpost și servicii veterinare pentru necuvântătoarele acestora;
  • Regândesc rolul animalelor de companie în societate prin identificarea felurilor în care animalele de companie pot îmbunătăți sistemul de sănătate public. Unul dintre finaliștii BetterwithPets din 2018 a creat Medical Detection Dogs, care utilizează mirosul dezvoltat al câinilor pentru a detecta cazurile de boli Parkinson în stadii incipiente;
  • Revoluționează sistemul medical veterinar. Nalinika Obeyesekere, Ashoka Fellow din Sri Lanka, a înființat Pet Vet Clinic. Acest cabinet a ridicat standardul de îngrijire al animalelor implicând în tratarea acestora echipe de medici veterinari cu expertiză variată.

Anul acesta căutăm atât proiecte deja implementate gândite de inovatori sociali fără limită de vârstă, cât și proiecte în stadiul de idee gândite de către tineri inovatori cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Câștigătorii proiectelor deja existente vor primi până la 100,000 franci elvețieni pentru a își dezvolta inițiativa, iar tinerii câștigători vor primi până la 20,000 franci elvețieni pentru a își dezvolta ideea. Toți participanții vor benefia de feedback de la reprezentații Purina și Ashoka, iar finaliștii vor participa la Forumul PurinaBetterwithPets din Franța și vor beneficia de numeroase alte oportunități.

Competiția din acest an are în prim-plan relațiile dintre oameni și pisici sau câini, iar cei interesați pot aplica până pe 28 ianuarie 2020.

Pentru mai multe detalii vă invităm să vizitați https://network.changemakers.com/challenge/purinabetterwithpetsprize/brief.

Toate aplicațiile trebuie să fie scrise în limba engleză.

Despre Ashoka

Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale, clasată de NGO Advisor în primele 5 ONG-uri din lume. Ashoka este prezentă începând din 2017 și în România, unde își propune să contribuie la crearea unei societăți în care fiecare cetățean este un agent al schimbării, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale.

Despre autor

avatar

Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale, clasată de NGO Advisor pe locul 13 din 500 de ONG-uri din lume și având o rețea de peste 3800 antreprenori sociali din toată lumea, 5 dintre ei și români. Ashoka este prezentă începând din 2017 și în România unde își propune să contribuie la crearea unei societăți în care fiecare cetățean este un agent al schimbării, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale. Ashoka România este susținută de Romanian-American Foundation, partener de lansare și de NN România, partener strategic.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.