Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competiție de scurtmetraje mute și de animație. Înscrierile sunt deschise până la 1 iulie

0

Festivalul Internațional de Arte Noi InnerSound lansează o provocare pentru regizori: competiție de scurtmetraje mute și de animație. Înscrierile sunt deschise până la 1 iulie

Competiția de scurtmetraje mute și de animație este o inițiativă unică a Festivalului Internațional de Arte Noi InnerSound (17-20 septembrie, București), ajuns la cea de-a treia ediție. Filmele selectate vor fi proiectate în cadrul unei seri speciale din Festival, intitulată Silent Film Night și  vor beneficia de o coloană sonoră realizată de tineri comporzitori români și interpretată live.

seara-film-01

Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Arte Noi INNERSOUND care se va desfășura între 17 și 20 septembrie la ArCuB, Universitatea Națională de Muzică din București, InSpayer Batiștei, Modulab, precum și în alte spații neconvenționale din Capitală lansează o provocare pentru regizori: o competiție de scurtmetraje mute și de animație. Data limită pentru înscrieri este 1 iulie.

InnerSound este singurul  festival românesc care dedică o seară filmelor mute contemporane.

Filmele selectate vor fi proiectate pe 19 septembrie, de la ora 20, la ArCuB în cadrul unui eveniment special din programul Festivalului, intitulat Silent Film Night. Scurtmetrajele vor beneficia de o coloană sonoră realizată de tineri compozitori români, intepretată live sub conducerea dirijorului Gabriel Bebeșelea. Filmele trebuie să aibă între 3 și 8 minute.

Artiștii pot înscrie propunerile până în data de 1 iulie 2014 fie prin transfer electronic (Dropbox sau Wetransfer) la adresa innersound.festival@gmail.com, fie prin poștă, la  adresa: Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia, Universitatea Națională de Muzică din București, Dl. Cătălin Creţu, Str. Ştirbei Vodă nr. 33, sector 1, 010102, București, România. Regizorii sunt rugați să includă în propunerea de candidatură un CV sau o biografie și un sinopsis cu scenariul filmului. De asemenea, organizatorii recomandă ca fișierele să fie în formatul MOV, cu unul dintre următoarele codec-uri: H.264, MPEG-4 sau M JPEG.

 

O invitație la curaj și la inovație

Tema ediției din acest an a Festivalului este “Vortex”. Desprinsă din actualitatea lumii în care trăim, unde ritmul accelerat și dezvoltarea continuă sunt dominante, tema festivalului este o invitație la curaj și la inovație. Privită într-o cheie pozitivă, spirala în care trăim este o sursă de inspirație pentru o multitudine de idei și de rezolvări personale unice. Provocarea propusă de Festival este de a nu ne lăsa absorbiți de pulsul cotidian, ci de a-l privi drept o sursă de creativitate, o invitație la a ne manifesta liber, prin intermediul emoțiilor.

“În urma unui travaliu dramatic conștient, artistul trece prin „Vortex”-ul  de sunete și imagini dincolo de „gaura neagră”, de „orizontul aparent”, de zona unde materia, energia si timpul devin captive temporar, dezvăluind publicului cea mai puternică expresie a sentimentelor. Tema  reprezintă doar un punct de pornire în realizarea filmului, putând fi interpretată în orice tip de limbaj vizual  – narativ, experimental sau  o combinație a acestora”, explică Sabina Ulubeanu și Diana Rotaru, compozitoare și directori artistici ai Festivalului INNERSOUND.

Din programul ediției din această toamnă a Festivalului Internațional de Arte Noi InnerSound fac parte concerte camerale, expoziții de fotografie, proiecte multimedia și concerte de muzică electronică. Printre invitați se numără formații precum: Mercury Quartet (Anglia), ConTempo Quartet (Irlanda), Irina Ungureanu & Riccarda Caflisch (Elveția), cvartetul de saxofoane SIGMA Project (Spania), opus.art – Cătălin Crețu & Alexandru Dan – electronics și percuție (România), Henry Vega & Jaqueline Hamelink – electronics și violoncel (Olanda), LeVant/George D.Stănciulescu – electronics, dans și visuals (România).

Organizat în toamna fiecărui an de Asociația Opus, Festivalul Internațional de Arte Noi InnerSoundoferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane, îmbinând-o cu diferite arte vizuale – de la expoziții de fotografie contemporană, la scurtmetraje mute cu muzică live şi spectacole multimedia.

InnerSound reprezintă, totodată, o platformă puternică de promovare a tinerilor compozitori, instrumentişti, fotografi, artişti vizuali şi regizori, incluzând de asemenea artişti de renume internațional –  Alexandru Tomescu, Henry Vega, Anat Spiegel, Dublin Sound Lab, Irina Ungureanu, Barbara Luneburg, Marko Ciciliani, Controllar, Matei Ioachimescu, Ana Topalovic, Gabriel Bebeşelea, Irinel Anghel, Laura Buruiană.

În primele ediții, Festivalul a reunit artiști din  România, Anglia, Irlanda, Austria, Polonia, Olanda, Elveția, Spania şi Germania.

Ediția a treia InnerSound New Arts Festival este un proiect finanțat de AFCN și susținut de Raiffeisen Bank.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.