Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competiție cu premii, în parteneriat cu Programul Cambridge pentru Leadership Sustenabil

0

Unilever îi ajută pe tinerii antreprenori să contribuie la promovarea unui stil de viață sustenabil 

Unilever lansează o competiție cu premii, în parteneriat cu Programul Cambridge pentru Leadership Sustenabil, pentru a identifica noua generatie de antreprenori interesati de sustenabilitate 

 unilever_banner_communityUn nou program internațional de premii, cu scopul de a inspira tinerii din întreaga lume să răspundă provocărilor sociale, de mediu și de sănătate, a fost anunțat de Unilever și Programul Cambridge pentru Leadership Sustenabil (CPSL). Câștigătorul competiției va primi “Premiul Antreprenorului Sustenabil Alteța Sa Regală Prințul de Wales”.

Sustainability01Înscrierile pentru Premiile Unilever pentru Tinerii Antreprenori sunt deschise și se pot face pe platforma Ashoka Changemakers. Competiția este deschisă pentru orice tânăr sub 30 de ani (inclusiv), care are propuneri inovative, dar practice, soluții tangibile pentru a promova un stil de viață sustenabil. Premiile sunt în valoare totală de 200.000€, în sprijin financiar și mentorship personalizat, astfel încât tinerii antreprenori să își dezvolte inițiativele.

Șapte finaliști vor participa într-un program de dezvoltare on-line, ce va fi urmat de un workshop intensiv în Cambridge, în cadrul căruia tinerii vor primi consiliere de la experți care îi vor ajuta să își dezvolte ideile. Programul de dezvoltare va fi urmat de un pitch, la Londra, în fața unui juriu format din oameni de afaceri, specialiști în sustenabilitate și antreprenori.

 

Juriul va puncta soluțiile scalabile și sustenabile sub formă de produse, servicii și aplicații care determină schimbări în practici și comportamente, din una dintre cele 7 categorii: apă, igienă, nutriție, acces limitat la surse de apă, gaze cu efect de seră, agricultură sustenabilă, susținerea micilor fermieri.

Aplicațiile trebuie trimise online la www.changemakers.com/SustLiving până la data de
1 noiembrie 2013.

Finaliștii vor fi anunțați în luna decembrie, urmând ca workshopul intensiv din Cambridge și jurizarea finală din Londra să aibă loc în ianuarie 2014. Câștigătorul și finaliștii vor lua parte la o cină, în Londra, pe 30 ianuarie, la care va participa și Alteța Sa Regală Prințul de Wales.

unileverReferindu-se la această competiție, Paul Polman, Unilever CEO a declarat: “Cred că acest premiu este atractiv. De ce? Pentru că se axează pe forța creativității tinerilor antreprenori care doresc să găsească soluții pentru unele dintre cele mai stringente probleme ale omenirii. Nu există o modalitate mai bună de a utiliza energia, inovația și resursele decât încercând să creezi un viitor mai bun pentru toți.

Este îmbucurător să fim alături de Programul Cambridge pentru Leadership Sustenabil și de patronul acestuia, Alteța Sa Regală Prințul de Wales, care îi sprijină pe tineri să își împlinească speranțele și să construiască viitorul pe care îl merită”.

Directorul Programului Cambridge pentru Leadership Sustenabil, Polly Courtice, a menționat: “Suntem încântați să fim prezenți cu întreaga noastră comunitate global de lideri din business, cu cercetare inovatoare și dinamism antreprenorial pentru a susține aceste premii, încurajând inovația și spiritul de lideri, de care avem cu toții nevoie. Decizia patronului Programului Cambridge pentru Leadership Sustenabil, Alteța Sa Regală Prințul de Wales, de a oferi un premiu în numele domniei sale, subliniază importanța pe care o acordă dezvoltării noii generații de lideri sustenabili”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.